Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonunun Gaziantep'te düzenlediği Aba Güreşi 1.Kademe Yardımcı Antrenör Kursu sona erdi. Kursa Hatay'dan eğitmen olarak katılan Mehmet Cemil Deliloğlu, etkinliğin ata sporu aba güreşi açısından önemli ve verimli bir etkinlik olduğunu söyledi.

4-7 Aralık 2025 tarihleri arasında dört gün süren kurslara 21 antrenör adayı katıldı.
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu As Başkanı Mehmet Emin Bay ile Eğitim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Yener Aksoy'un da hazır bulunduğu etkinliğe; Karakucak, Şalvar, Aşırtmalı Aba, Kapışmalı Aba ve Kuşak Güreşi MHK Başkanı Zekeriya Hopur, Eğitmen M. Cemil Delioğlu, Settar Tatlı ve Organizasyon Kurulu Başkanı Fatih Demir katıldı.

Kursta; Aba Güreşi oyun teknikleri ile ilgili uygulama ve taktik eğitimler verildi. Kursiyerlere, aldıkları eğitimlerin ardından uygulamalı ve yazılı sınav yapıldı.

Hatay'ın duayen güreş antrenörlerinden Mehmet Cemil Deliloğlu, kursun verimli geçtiğini ifade ederek, "Katılım sağlayan tüm adaylarımızı tebrik eder, kariyerlerinde başarılar dileriz" dedi.

