Hatay'ın Samandağ ilçesinde Mileyha bölgesine köpek yavrularını bırakanlara idari para cezası uygulandı.

Olay; 16 Mayıs 2026 tarihinde bir araç içerisinden Samandağ'ın Mileyha bölgesinde yaşandı. Köpek yavurları bırakıldığı bilgisinin edinilmesi üzerine harekete geçen Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlileri, yapılan çalışmalarda olayı gerçekleştiren şahısların B.Ş. ve C.A. isimli şahıslar olduğunu tespit etti.
Şahıslarla yapılan görüşmede; B.Ş., 5 yavrusu olan köpeğin bina sakinleri tarafından kabul edilmediği, yavru köpeklerden rahatsız olduklarını görmesi üzerine belediyenin açtığı barınağa bırakmak istediğini, ancak köpeklerin yaşının küçük olması nedeniyle barınağın köpekleri almadığını, bunun üzerine Mileyha bölgesinde su bulunduğu için hayvanları buraya bıraktığını beyan etti.
Konu ile ilgili olarak Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğü ile görüşen yetkililer, şahıslara köpek başına 108.000 TL olmak üzere toplam 540.000 TL idari para cezası uyguladı.
