Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yapımı tamamlanan Şehir Kütüphanesi son aşamaya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yayladağı Kaymakamlığı ve Yayladağı Belediyesi tarafından eş zamanlı yürütülen projeyle ilgili görüşlerini açıklayan Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, 400 öğrenci kapasiteli 1800 m2 alana sahip modern kütüphanenin Ramazan Bayramı sonrasında hizmete açılacağını söyledi.
Başkan Yalçın, 2025 yılının “Eğitim Seferberliği Yılı” olarak ilan ettiklerini hatırlatarak, gençler için önemli bir eseri daha ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Son iki yılda eğitim adına 300’e yakın yeni derslik, öğrenci yurdu, gençlik merkezi ve nitelikli lise yapıldığını hatırlatan Yalçın, istihdam garantili kaynakçılık meslek lisesinin de temel kazma çalışmalarının başladığını kaydetti.
"Gençlik için önemli bir eserin daha sonuna geldik" diyen Başkan Yalçın, "0-3 yaş çocuklardan her yaş öğrenci grubuna ve çalışma, araştırma ortamı isteyen her vatandaşımıza açık olacak şehir kütüphanemiz bayram sonrası açılacak. Kafeteryası, bilgisayar odaları, tekli ve çoklu çalışma odalarıyla modern sistemlerle donatılan kütüphanemiz Geleceğimiz olan gençlerimize hayırlı olsun”dedi.
