ÖZGÜN: HALKIMIZIN KARARI HER ŞEYİN ÜSTÜNDE

ÖZGÜN: HALKIMIZIN KARARI HER ŞEYİN ÜSTÜNDE

Hatay’ın turistik potansiyeline ev sahipliği yapan Defne’de yapılması tasarlanan asfalt serim ihalesi öncesinde basın mensuplarıyla buluşan Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün, artan maliyetler karşısında asfalt hizmetlerinin yapılıp yapılmayacağına ilişkin kararı ilçe halkına götürmeyi düşündüklerini söyledi.

653701160.jpg

Defne Belediyesi tarafından kısa bir süre önce hizmete açılan Defne Kent Lokantasında basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında ilçedeki bozuk yollarla ilgili halkın yakınmalarını yerinde gören Başkan Özgün, “300 kilometrelik bir asfalt atağı başlatmayı planladık. Bunun için hazırlıklarımızı yaparken, asfaltın hammaddesi olan bitüm ürününe, Ortadoğu’daki savaş nedeniyle ulaşmak zorlaştı, fiyatlar da neredeyse iki katına çıktı. Şimdi Defne genelinde sandık kurarak katlanan maliyete rağmen asfalt çalışmalarına başlanıp başlanmaması gerektiğine ilişkin bir oylama yapmayı düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

65371334.jpg

Özgün, “Halkımız eğer katlanan maliyetlere rağmen yolları yapın derse işe başlayacağız. Yok biz zaten çok bekledik bir süre daha bekleyelim, daha uygun fiyatlara mal edilerek asfalt serilsin kararı çıkarsa da ona göre adım atacağız. Bzim için halkın kararı her şeyin üstünde” değerlendirmesinde bulundu.

653442746.jpg

Göreve geldikleri günden bugüne kadar yapılan hizmetleri ve önümüzdeki süreçte yapılacak hizmetleri gazetecilerle paylaşan Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün, Defne'yi hep birlikte daha da güzelleştireceklerinin altını çizerek, iki yıllık çalışmalarını değerlendirdi.

652592857.jpg

Esnaf ve piyasa borçlarının büyük ölçüde kapatıldığını aktaran Özgün, kamuya olan borçların önemli bir kısmının ödendiğini, Vergi dairesi ve SGK’ya olan borçların bir bölümünün de sürdüğünü ifade etti. Özgün, "Bu yükümlülükleri yapılandırma ve planlanan çalışmalar sayesinde önümüzdeki süreçte tamamen ortadan kaldırılmayı hedefliyoruz" dedi. 

65212435.jpg

Kent estetiği ve çevre düzenlemeleri kapsamında Defne Hidropark Gastronomi Merkezi gibi proje hazırlıklarının devam ettiğini, ilçenin daha yeşil ve yaşanabilir bir hale getirmek için de projeler ürettiklerini ifade eden Özgün, Aşağıokçular Mahallesi’nde yapımı süren eğitim tesisinde yaklaşık 250 öğrenci kapasiteli olacak yapının büyük ölçüde tamamlandığını, kısa süre içinde de hizmete açılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Image

GÜNEY RÜZGARI YAYINCILIK TANITIM
Tel. : (326) 214 86 49
GSM : (532) 473 31 41
Güllübahçe Mah. Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 28/A-1 Antakya/HATAY

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days