BELEN’DE SU KAPASİTESİNE GÜÇLENDİRME

BELEN’DE SU KAPASİTESİNE GÜÇLENDİRME

Hatay'ın Belen ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalarını sürdüren  Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), su iletimini daha güvenli, verimli ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla Bakras Terfi Merkezlerinde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışmaları gerçekleştirildi.

ff7jpeg.jpg

Çalışmalar kapsamında ekonomik ömrünü tamamlamış yatay milli motorlar yükseltilerek yenileriyle değiştiren HATSU, işletme sürekliliğini destekleyen bakım, ayarlama ve revizyon işlemleri tamamlandığına işaret ederek, "Sık sık arızaya neden olan pompa kontrol vanaları sistemden çıkarılarak yerlerine Y tipi yaylı çekvalfler monte edildi. Bu sayede ters akış, mekanik zorlanma ve su darbesi riski ortadan kaldırılarak iletim hatları ve ekipmanlar yüksek basınçlara karşı güvence altına alındı. Yapılan revizyonlarla birlikte tesisin toplam işletme debisi saniyede 100 litreden 180 litreye yükseltildi. Ayrıca Belen ilçesinin tamamını kapsayacak şekilde SCADA sistemi kurularak Bakras Terfi Merkezleri dahil tüm terfi ve ana sistemler anlık olarak izlenebilir ve kontrol edilebilir hale getirildi" ifadesine yer verdi.

c964cjpeg.jpg

Su kapasitesini artırmak amacıyla 5 adet yeni kuyu açılıp, 2 kuyunun da bağlantılarının tamamlanarak sisteme dahil edildiğini belirten HATSU yetkilileri, yaz aylarında artan su tüketimi göz önünde bulundurularak 3 kuyunun bağlantı çalışmalarının devam ettiğini, devreye alınacak kuyularla birlikte mevcut kapasiteye saniyede 73 litre ilave su kazandırılmasının hedeflendiği vurgulandı.

55f4jpeg.jpg

Image

GÜNEY RÜZGARI YAYINCILIK TANITIM
Tel. : (326) 214 86 49
GSM : (532) 473 31 41
Güllübahçe Mah. Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 28/A-1 Antakya/HATAY

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days