Hatay'da resmî belgede sahtecilik suçlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 72 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma (TCK 220), Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Zarara Uğratmak Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmî Belgede Sahtecilik suçlarına yönelik soruşturma yürüttü.
Hatay Polisi'nin başarılı operasyonlarında; şüphelilerin birlikte hareket ederek daha önce yurt dışında çalışmış veya hiç çalışmamış şahıslar adına sahte belgeler düzenledikleri, bu kişileri uzun süre yurt dışında çalışmış gibi göstererek usulsüz şekilde emekli olmalarına aracılık ettikleri ve bu yöntemle haksız kazanç elde ettikleri tespit etti.

Polis, çalışmalar kapsamında; toplam 72 şahsın usulsüz işlemlerinin bulunduğu, bunlardan bir kısmının emekli olduğu, bir kısmının ise emeklilik işlemlerinin devam ettiği, Şüphelilerin, irtibatlı oldukları şirket sahipleriyle birlikte hareket ederek bazı şahısların gerçekte çalışmadıkları hâlde sigorta girişlerini yaptırıp sigortalı olarak gösterdikleri, Usulsüz emeklilik işlemlerine 2011 yılından itibaren aracılık ettikleri, Sahte pasaport ve çeşitli resmî belgeler düzenlemek suretiyle bugüne kadar kamuyu yaklaşık 60 milyon TL zarara uğrattıklarını da belirledi.
23 Haziran 2026 tarihinde saat 06.00’da Hatay’da 6, Ankara’da 2 olmak üzere toplam 8 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiğini belirten yetkililer, şüphelilerin yakalanarak gözaltına alındığını, bir şüphelinin ise yurt dışında bulunduğunu tespit etti.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 17 adet farklı şahıslara ait pasaport, 2 adet Arapça yazılı başkasına ait kimlik kartı, 3.510 ABD Doları ve 21.000 TL, Yurt dışı hizmet borçlanmasına ilişkin çok sayıda belge, Çeşitli dijital materyaller ele geçirildi.
Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama (TCK 282) suçu kapsamında şüphelilerin tüm mal varlıklarına el konulurken, soruşturma sürecinde toplam 48 şüpheli ile 14 bilgi sahibi şahsın ifadeleri alındı. Bir şahıs daha ise şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı.
25 Haziran 2026 tarihinde Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığına mevcutlu olarak sevk edilen 9 şüpheliden; 1’i Cumhuriyet Savcılığınca 1'i de adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 7 şüpheli ise çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.
