CHP’li Güzelmansur: İstanbul’a Verilen Dönüşüm Kredisi Hatay’a da Verilsin

CHP’li Güzelmansur: İstanbul’a Verilen Dönüşüm Kredisi Hatay’a da Verilsin

6 Şubat depremlerinde en çok can ve mal kaybını yaşayan Hataylılar'ın mağduriyetini TBMM gündemine taşıyan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, deprem bölgesine yönelik desteklerin yetersiz kaldığını söyledi.

1222_copy.jpg

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Hatay’da yerinde dönüşüm sürecinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çeken CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İstanbul’da verilen dönüşüm desteğinin Hatay’a da verilmesini önerdi.

Yerinde dönüşüm kapsamında hak sahibi olan vatandaşların mevcut desteklerle evlerini yapamadığını belirten Güzelmansur, “Verilen 750 bin lira hibe ve 750 bin lira krediyle bugün bir konut yapmak mümkün değil. Maliyetler ortada, vatandaş çaresiz durumda. İnsanlar arsasının başında bekliyor ama evini yapacak gücü bulamıyor” dedi.

İstanbul’da kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan yüzde 0,69 faizli, ilk yılı ödemesiz 3 milyon liralık kredi desteğini hatırlatan Güzelmansur, aynı imkanın depremde en ağır yıkımı yaşayan Hatay’a da verilmesi gerektiğini ifade etti.

Güzelmansur, “İstanbul’da verilen destek neden Hatay’a verilmiyor? Yerinde dönüşüm hızlanmazsa vatandaş memleketine dönemeyecek, şehirlerimiz ayağa kalkamayacak” diye konuştu.

İktidara çağrıda bulunan Güzelmansur, İstanbul’da uygulanan düşük faizli kredi desteğinin Hatay başta olmak üzere tüm deprem bölgesinde hayata geçirilmesini istedi.

Image

GÜNEY RÜZGARI YAYINCILIK TANITIM
Tel. : (326) 214 86 49
GSM : (532) 473 31 41
Güllübahçe Mah. Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 28/A-1 Antakya/HATAY

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days