Çalışkan: Türkiye; Sözde Filistin’in Hamisi, Özde İsrail’in Destekçisi

Çalışkan: Türkiye; Sözde Filistin’in Hamisi, Özde İsrail’in Destekçisi

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’nin ve birçok İslam ülkesinin Gazze’de yaşanan insanlık dramına karşı tutumunu sert sözlerle eleştirdi.

alışkan_Sözde_Filistinin_Hamisi_Özde_İsrailin_Destekçisi_Bir_Türkiye_Gerçeği.jpeg

Gazze’de açlık ve soykırım tehdidinin derinleştiğini, Dünya Sağlık Örgütü’nün kitlesel ölümler konusunda alarm verdiğini hatırlatan Çalışkan, “Böyle bir ortamda başta ülkemiz olmak üzere İslam ülkeleri üzerlerine düşeni yapmaktan çok uzak. Pek çok İslam ülkesi, İsrail’in bu katliamlarında düpedüz suç ortağıdır,” dedi.

Türkiye’nin İsrail ile ticari ilişkilerini sürdürmesini “trajik bir çelişki” olarak nitelendiren Çalışkan, “Türkiye’den çıkan gemiler, Filistinli bir tüccara fatura edilerek İsrail’e gönderiliyor. Kürecik ve İncirlik üsleri hâlâ aktif” ifadelerini kullandı.

Hem Türkiye hem de İsrail vatandaşı olan soykırımcı askerlerin halen yargılanmamış olmasını eleştiren Çalışkan, bu durumu 'kabul edilemez' olarak nitelendirdi.

İstanbul’da düzenlenen savunma sanayi fuarına da değinen Çalışkan, “İsrail’e tedarik sağlayan firmalar boy gösteriyor. Bu firmaları protesto edenler ise gözaltına alınıyor,” dedi.

ÖVÜNMENİN ZAMANI DEĞİL     Açıklamasını sert bir uyarıyla sonlandıran Çalışkan, “Ey AK Parti, İHA’larla, SİHA’larla övünmenin zamanı değil. Filistin’deki kardeşlerinin soykırıma uğramasına engel olamayanların övünmeye hiçbir hakkı yoktur,” ifadelerini kullandı.

Image

GÜNEY RÜZGARI YAYINCILIK TANITIM
Tel. : (326) 214 86 49
GSM : (532) 473 31 41
Güllübahçe Mah. Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 28/A-1 Antakya/HATAY

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days