Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Hatay Masal Kervanı, sağlık problemleri nedeniyle örgün eğitime devam edemeyen ve evde eğitim hizmetinden yararlanan öğrencilerle buluştu.

Bu kapsamda, serebral palsi tanısı nedeniyle evde eğitim gören ve deprem sonrası Emlak Konut Konteyner Kent'te ikamet eden, Maşuklu Hayrittin Çolakoğlu İlkokulu 1. sınıf öğrencileri olan ikiz kardeşler Zehra Polat ve Fatma Polat için özel bir masal etkinliği düzenlendi. Etkinlik, öğrencilerin ikamet ettiği konteyner ortamında gerçekleştirilirken; interaktif masal anlatımıyla çocuklar masal kahramanlarıyla buluşturuldu.

Sağlık durumları nedeniyle ev dışındaki sosyal ve kültürel etkinliklere katılamayan öğrenciler için gerçekleştirilen özel ziyaret, hem çocuklar hem de veliler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Öğrencilerin annesi Radiye Polat, yapılan etkinliğe ilişkin memnuniyetini dile getirirken, çocukların böyle bir etkinlikle buluşturulmasının kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade ettiler.

Etkinlik sırasında çevrede ikamet eden komşu çocuklarının da katılım göstermesi, programın sosyal etkileşim boyutunu güçlendirirken, keyifli anların yaşanmasına vesile oldu.
