İlk yardım bilincini artırmak ve olası acil durumlarda hızlı müdahale edebilecek personel sayısını çoğaltmak amacıyla HBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından verilen eğitimler, hayat kurtaran bir müdahaleye sahne oldu.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin (HBB) personeline verdiği ilk yardım eğitimi, bir vatandaşın hayatını kurtardı.
Antakya ilçesi Habibi Neccar Sosyal Tesisi'nde görevli HBB personeli, yemek yediği sırada boğazına yemek kaçan bir vatandaşı fark ederek vakit kaybetmeden Heimlich manevrasıyla müdahale etti. Hızlı ve doğru müdahale sonucu vatandaşı boğulmaktan kurtardı.

Olayla ilgili bilgi veren İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi yetkilileri, olay anında vatandaşın kısmi tıkanma yaşadığını ve yardım talebinde bulunduğunu belirtti. Durumu dikkatle değerlendiren personelin, önce öksürmeyi teşvik ettiği ancak kısa süre sonra solunum ve konuşma güçlüğü gözlemlemesi üzerine personelin bilinçli bir müdahaleyle Heimlich manevrasına başladığını ifade etti. Etkin ve etkili yapılan ilk yardım uygulamalarının hayat kurtarıcı etkisine dikkat çekildi.

Müdahaleyi gerçekleştiren HBB personeli, daha önce İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezi’nde ilk yardım eğitimi aldığını belirterek, “Yemek yiyen vatandaşın aniden tam tıkanma yaşadığını fark ettim. Durumu değerlendirip vakit kaybetmeden Heimlich manevrasını uyguladım. Müdahalem sonucu vatandaşı rahatlatmış oldum" derken, aldığı eğitime vesile olan Başkan Mehmet Öntürk’e teşekkür etti.
Yetkililer, acil durumlarda bilinçli ve hızlı müdahale edebilecek 2 bin 500 personeline ilk yardım kursları ve seminer verildiğini açıkladı.
