Hatay Valiliği öncülüğünde 6 Şubat 2023’teki depremlerin ardından kentin sosyal ve ekonomik hayatını yeniden canlandırmak amacıyla hayata geçirilen Hayat Hatay Projesi kapsamında Belen’de kurulan “Hayat Hatay Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı” düzenlenen törenle açıldı.

Belen Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen pazar açılış törenine; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Belen Kaymakamı Onur Şan, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İl Emniyet Müdürü Rüştü Yılmaz, Hatay Valisi Masatlı’nın eşi Esra Masatlı, Kadın Emeği Yöresel Ürünler (Belen Üreteneller Kadın Kooperatifi) Kooperatifi Başkanı Kadriye Gül Yarar, Samandağ Belediye Meclis Üyesi Atiye Sönmez Erdoğdu ve yurttaşlar katıldı.

53 kadın kooperatifinin ürünlerini sergilediği pazarda, açılış kurdelasını kesen Vali Masatlı, vatandaşlara yöresel ürünleri tercih ederek, kadın emeğine destek çağrısı yaparken, deprem sonrası kadın kooperatiflerinin yeniden üretime katılması için desteklerinin sürdüğüne de değindi.

31 prefabrik iş yerinin tahsis edildiğini ve Belen’de lojistik merkez kurulduğunu açıklayan Vali Masatlı, kadın kooperatiflerinin sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgu yaparak, “Şu anda Türkiye’de en fazla kadın kooperatifinin olduğu il durumundayız. Kadın kooperatiflerimize olan desteklerimiz devam ediyor. Onların gerek eğitim çalışmaları gerek pazarlama imkanlarının arttırılması noktasında ve bugün de Belen’deki kervansarayımızda kadınlarımıza yeni bir pazar oluşturduk” dedi.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül de kadın emeğini üretimle buluşturmak, yerel değerleri ekonomik güce dönüştürmek ve toplumsal dayanışmayı kalıcı bir kalkınma modeline taşımak amacıyla kurulan pazarın açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek, yöresel ürünlerin yerli ve milli olduğunu da söyledi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar pazarı gezdi.
