BAŞKAN ÖNTÜRK ALTYAPIYI SAVUNURKEN, ALTYAPI MAĞDURLARI SES ÇIKARDI

BAŞKAN ÖNTÜRK ALTYAPIYI SAVUNURKEN, ALTYAPI MAĞDURLARI SES ÇIKARDI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, iftar yemeklerinde vatandaşlara yaptığı altyapı çalışmalarını aktarırken, yurttaşlar çamurlu yollardan ve yapılmayan altyapıdan yakındı. Bu arada İskenderun'da yapılan çalışmaları aktaran Öntürk, önceki dönem AK Partili Fatih Tosyalı'nın yapmadıkları altyapıyı baştan sona yenilediklerini söyledi.

73ejpeg.jpg

Büyükşehir Belediyesi tarafından, İskenderun Piri Reis Mahallesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa; HBB Başkanı Mehmet Öntürk, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı Muhammet Önder, AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Göreve geldiği günden bu yana İskenderun’da altyapının kaderine terk edilmiş bir mesele olmaktan çıkardığını dile getiren HBB Başkanı Öntürk, “Toplamda 93 bin 608 metre altyapıyı baştan sona yenileyerek şehrimizin altyapısına kazandırdık ve 39 bin 650 arıza onarımı gerçekleştirdik” dedi.

Altyapıdan dere ıslahına kadar birçok projeyi sürdürdüklerini belirten Başkan Öntürk, “Feyezan Kanalı’nda 3 bin metrekarelik alanda tam 56 bin 703 metreküp atığı bertaraf ettik. Yıllardır temizlenmeyen Fransız Kaptajı’nı temizleyerek ciddi bir sorunu ortadan kaldırdık” diye konuştu.

Devam eden yatırımlarında olduğunu dile getiren HBB Başkanı Öntürk, “330 milyon lira bedelli, 5 kilometrelik İskenderun Kanalizasyon Şebekesi işimiz hızla sürüyor. 190 milyon lira bedelli Aşkarbeyli Deresi Üst Havza ve Feyezan Kanalı düzenleme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

12718jpeg.jpg

Devam eden ve başlanan projeleri tek tek sıralayan Başkan Mehmet Öntürk, “Modernevler Mahallemizde halı saha projemizde yüzde 90 seviyesine geldik. Meydan Mahallemizde spor salonu ve yüzme havuzu projemiz yüzde 85 oranında tamamlandı. Çınarlı Mahallemizdeki halı sahamızda yüzde 80 seviyesindeyiz. Akarca Mahallemizde yapımını sürdürdüğümüz çok amaçlı salon projemiz ise yüzde 35 aşamasında. İnşallah bu projelerimizin tamamını kısa sürede bitirerek hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

86568jqeg.jpg

YENİ DÖNEM         Ulaşım alanındaki çalışmalara da değinen HBB Başkanı Öntürk, “51 akıllı bisikletimizi HABİ sistemiyle vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Suçıkağı, Akçay ve Akarca mahallelerimize ilk kez toplu ulaşım hizmeti sağladık. Ayrıca ilk defa 26 araçla 5 ayrı güzergahta ulaşım hizmeti vererek hemşehrilerimizin şehir içi erişimini daha kolay ve konforlu hale getirdik” diye konuştu.

Park ve bahçe çalışmalarını anlatan Başkan Öntürk, “Sarıseki Plajımızı tamamladık, Büyükdere Plajımız hizmete hazır hale geldi. Numune Orman Parkımızı da hemşehrilerimizin kullanımına sunduk. Ayrıca Fuat Tosyalı Stadı’nda bakım ve onarımları tamamlayarak sporcularımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine açtık” dedi.

08d43jpeg.jpg

Sürecin planlı ve kararlı bir şekilde yürütüldüğünü ve üç yılın sonunda 192 bin konutun tamamlandığını vurgulayan İl Başkanı Mustafa Erdoğan da, “Bugüne şükür ediyorum. Üç senenin sonunda bu güzel sofrada bir aradayız. Çok güçlü bir devlet ve çok güçlü hükümetimiz var. Bakanlarımız, belediye başkanlarımız ve tüm kurumlarımız büyük bir özveriyle çalıştı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

47044jpeg.jpg

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ise HBB’nin ilçede yürüttüğü çalışmalardan dolayı Başkan Öntürk’e teşekkürlerini iletti. Oruçların aynı sofralarda açıldığı iftar programı, okunan ilahiler ve edilen dualarla sona erdi.

Image

GÜNEY RÜZGARI YAYINCILIK TANITIM
Tel. : (326) 214 86 49
GSM : (532) 473 31 41
Güllübahçe Mah. Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 28/A-1 Antakya/HATAY

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days