Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ); “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi kapsamında bilinçlendirme eğitimi ve “UYUMA” uygulamasının tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı.

Deprem sonrası Hatay’da yeniden toparlanma sürecinde sosyal dayanıklılığın önemine dikkat çekilen programda, geleceği tehdit eden risklerle mücadelede annelerin rolü öne çıkarılırken, Uyuşturucu İle Mücadele Uygulaması UYUMA ile ilgili bilgi veren uzmanlar, yurttaşların şüphelendiği vakaları en hızlı şekilde uygulama butonundan bildirmelerini önerdi.

Hatay Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi ve “UYUMA” uygulamasının tanıtımı ve bilinçlendirme programı HMKÜ Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programa: Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Hatay İl Emniyet Müdürü Rüştü Yılmaz, Hatay İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlker Şimşek, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, İl Sağlık Müdürü Dr. Sıtkı Sönmez, protokol üyeleri, akademisyenler, anneler, eğitimciler ve kurum temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, uyuşturucuyla mücadelede gelinen noktaya değinerek, ailelerin, özellikle de annelerin bu süreçteki kritik önemini vurguladı.
Hatay İl Emniyet Müdürü Rüştü Yılmaz da bağımlılıkla mücadele çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, NARKO Polislerin yürüttükleri çalışmalar için başarı dileğinde bulundu.

Projede görev alan uzmanlar, uyuşturucu türleri ve söz konusu maddelerin etkileri, bağımlı bireylerin nasıl fark edilebileceği, ailelerin dikkat etmesi gereken ipuçları ve ebeveynlerin bu süreçteki sorumlulukları hakkında kapsamlı sunumlar gerçekleştirildi. Program kapsamında Yeşilay ve Emniyet’in farklı birimleri, stantlar kurarak bilgilendirici broşürler dağıttı ve ziyaretçileri bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yaptı.
Programda, İskenderun Halk Eğitim Merkezi Resim Öğretmeni Fadıma Korkmaz'ın çalışması Vali Masatlı’ya, İskenderun Gençlik Spor Merkezi El Sanatları Öğretmeni Ayla Şahingöz'ün ahşap yakma tekniğiyle hazırladığı tablo da İl Emniyet Müdürü Rüştü Yılmaz’a sunuldu.

Başarı çalışmalarda bulunan güvenlik güçlerine sunulan plaket ve hediyelerin ardından, uyuşturucuyla mücadele kapsamında geliştirilen UYUMA mobil uygulaması da tanıtılarak, vatandaşların şüpheli durumları hızlı bir şekilde bildirebileceği de hatırlatıldı.

Programın devamında, projede görev alan uzmanlar tarafından uyuşturucu türleri, maddelerin etkileri, bağımlı bireylerin nasıl fark edilebileceği, ailelerin dikkat etmesi gereken noktalar ve ebeveyn sorumlulukları üzerine slayt destekli bir sunum yapıldı. Sunum, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
Etkinlik kapsamında Yeşilay ve Emniyet Müdürlüğü’nün ilgili birimleri bilgilendirme stantları kurarak broşürler dağıttı; ziyaretçilere farkındalık oluşturmaya yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptı.
