Hatay’ın Yayladağı ilçesine bundan iki yıl önce Cem Eren Anadolu Lisesi’ni kazandıran hayırsever Eren ailesi, bir eğitim kurumu daha kazandırmak için kollarını sıvadı.

Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hikmet Bilgil tarafından karşılanan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hilmi Eren, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Eren, Cem Eren ve Emir Emrullah Eren ile Gider Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sicarettin Gider, ilk ziyaretlerini iki yıl önce ilçeye kazandırdıkları Cem Eren Anadolu Lisesi’ne yaparak, öğrencilerle sohbet ettiler.

Aralarında Hataylı iş insanı Al Güngör'ün de bulunduğu konuk heyete Devrent Sosyal Tesislerinde ağırlayan Başkan Yalçın, kadın kooperatifinin emekleriyle hazırlanan yöresel lezzetlerin ikramında bulunduktan sonra Belediye makamında da ilçeye dair çalışmalar ve projeler üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

İlçeye yapılacak eğitim kurumunun Hatay'a ve ülkemize katkı sağlayacağından emin olduklarını ifade eden Hayırsever Ali Hilmi Eren, ailesi adına yapılacak okuldan mezun olacak genç kuşağın geleceğini aydınlatmaktan da onur duyduklarını söyledi.

İlçeye verdikleri katkılar için Eren Holding ailesine teşekkür eden Başkan Yalçın, “Ülkemizin kaynakçılık alanında nitelikli iş gücünü yetiştirecek, öğrencilerimizin liseyi bitirir bitirmez iş hayatına adım atmasını sağlayacak, sınavla alan Kaynakçılık Teknik Lisesi ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun. Türkiye'nin kaynak ustaları Yayladağı’ndan yetişecek” diyerek, 12 derslikli Kaynakçılık Teknik Lisesi ile birlikte 2400 metrekarelik atölye alanı, Kapalı spor salonu ve 12 daire öğretmen lojmanının yapılacağını söyledi.

Toplam 11.300 metrekarelik kapalı inşaatı ile birlikte modern bir eğitim kampüsü olarak hayata geçirilecek eğitim kurumunun önemine değinen Başkan Yalçın, İlçe Kaymakamı Halil Yazıcı ile birlikte Kayapınar mevkiinde inşa edilecek olan Kaynakçılık Teknik Lisesi alanında incelemelerde bulunduklarını da ifade ederek, “Eren ailesinin ilçemize sunduğu kıymetli destekler bizleri gururlandırıyor. Kendilerine teşekkür ediyor; bizleri Eren Holding ile tanıştıran ve okulun ilçemize kazandırılmasında büyük emekleri bulunan Sayın Cihat Yaycı Paşamıza şükranlarımızı sunuyorum. İlçemize yeniden hayırlı ve uğurlu olsun” ifadesinde bulundu.

Konuk heyet ayrıca, Yayladağı müzesini de gezdi.

