HATAY BAROSU: AVUKATA KALKAN EL HUKUK DEVLETİNE DARBEDİR

HATAY BAROSU: AVUKATA KALKAN EL HUKUK DEVLETİNE DARBEDİR

Hatay Barosu yönetimi, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; bir yandan can güvenliği uğraşırken, diğer yandan mesleğin sürdürülebilirliğini tehdit eden ekonomik sorunlarla boğuştuklarına işaret ederken, avukata kalkan her elin yurttaşın savunma hakkına ve hukuk devletinin temeline vurulmuş bir darbe olduğunu söyledi.

514165870372_n.jpg

5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında ilk tören, Antakya Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Baro Başkanı Av. Hatay Tut, Genel Sekreter Av. Gülçin Emir, Başkan Vekili Av. Garip Erhan Biner, Disiplin Kurulu üyesi Av. İbrahim Bilir, Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Av. Tuğçe Süner ve Genç Avukatlar Meclisi üyesi meslektaşların katıldığı program, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Hatay Barosu yönetimi daha sonra Hatay Adliyesinde bulunan deprem şehitleri anıtına da çiçek bıraktı.

44060429202_n.jpg

Başkan Tut törende; “Vefat eden meslektaşlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Avukatlar Günü'nü bu yıl da ‘kutlama’ kelimesinin ağırlığını omuzlarımızda hissederek, taleplerini ve mücadelelerini haykırdıklarını belirten Hatay Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Hatay Tut, “Hatay Barosu olarak bizler, yalnızca hukukun üstünlüğünü değil, yaşadığı büyük yıkımdan sonra, enkaz altından çıkmaya çalışan bir şehrin ve bu şehirde insani olmayan şartlar altında yaşamaya çalışan vatandaşlarımızın da adalet hakkını savunuyoruz” dedi.

MÜLKİYET HAKKI        6 Şubat depremlerinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen, hala ‘ayağa kalkamamış’, eski haline ve düzenine dönememiş bir şehirde ve konteyner ofislerde mesleklerini icra etmeye çalıştıklarını belirten Başkan Tut, “Hatay'ımızın sokakları hala çukur, toz ve enkazla kaplıyken, bizler adaletin ışığını bu karanlık sokaklarda söndürmemeye kararlıyız. 60 meslektaşımızı ve binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz bu topraklarda; halen gerçek sorumluların tespit edilememiş olması sebebiyle bu durumun takipçisi olmak ve vatandaşlarımızın anayasal hakkı olan mülkiyet haklarının korunması için verdiğimiz hukuk mücadelesi, bizim için bir meslekten öte büyüdüğümüz bu topraklara olan vicdan borcumuzdur” ifadesini kullandı.

81626741984330127_n.jpg

ÇAĞRI           Mesleklerine ve meslektaşlarına yönelik saldırıların hız kesmeden devam ettiğine, son bir yıl içerisinde de meslektaşlarının sadece görevlerini yaptıkları için ofislerinde, adliye önlerinde ve keşif mahallerinde fiziksel şiddete uğradığını ve öldürüldüğünü anımsatan Başkan Tut, “Avukata kalkan her el, yurttaşın savunma hakkına ve hukuk devletinin temeline vurulmuş bir darbedir” diyerek, bu sebeple yetkilileri, ‘Avukatlık Mesleğinin Korunmasına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ni bir an önce hayata geçirmeye çağırdı.

703667968290299_n.jpg

Başkan Tut, deprem bölgesinde faaliyet gösteren meslektaşlarının üzerindeki ağır vergi yükümlülükleri nedeniyle mesleklerini yapılamaz hale getirildiğine de değinerek, “Serbest avukatların vergi yükünün hafifletilmesi, KDV indirimlerinin sağlanması ve kamu avukatlarının özlük haklarının iyileştirilmesi artık bir lütuf değil, adalete erişimin devamlılığı için bir zorunluluktur. Biz avukatlar; mülkün temeli olan adalet arayışının rehberi, hak ve özgürlüklerin sözcüsüyüz. Savunmanın zayıflamasına, yargısal süreçlerin geç işlemesine ve hukukun siyasi veya ekonomik baskılarla gölgelenmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

663259828_1361000049393701_8117404862353995751_n.jpg

Baro Başkanı Av. Hatay Tut ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Derya Nur Aslan, gün dolayısıyla baronun eski başkanlarından Av. Nabi İnal’ı ziyaret ederek Avukatlar Gününü de kutladı

Image

GÜNEY RÜZGARI YAYINCILIK TANITIM
Tel. : (326) 214 86 49
GSM : (532) 473 31 41
Güllübahçe Mah. Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 28/A-1 Antakya/HATAY

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days