Merkezi İstanbul'da olan Samandağ-Antakya ve İskenderun İlçeleri Kültür, Yardımlaşma, Dayanışma ve Çevre Gönüllüleri Derneği (ASİDER), 1 Mayıs kutlama programlarına katılırken, Dernek yönetiminin yaptığı yazılı açıklamada; adil, güvenli ve eşitlikçi bir çalışma hayatı talebini yineledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, emeğin onurunu, dayanışmayı ve toplumsal adalet arayışını temsil eden, çalışan, üreten ve yaşamın her alanını emeğiyle var eden tüm işçilerin günü olduğunu anımsatan ASİDER Yönetim Kurulu Başkanı Selda Deniz, "Ülkemizi ayakta tutan, hastanedeki doktordan maden işçisine, evinde yemek pişirenden eğitimcisine, çiftçiden esnafına, sanatçısına kadar ülkenin geleceğine katkı sunan tüm emekçilerdir. Günümüzde çalışma hayatı, iş gücünün hak ettiği değeri görmediği, eşit işe eşit maaşın alınmadığı, güvencesizliğin arttığı ve denetim mekanizmalarının yetersiz kaldığı bir tabloyla karşı karşıyadır. Bu tablo içinde en ağır bedeli ise kadın işçiler, genç ve çocuk işçiler ödemektedir" ifadesini kullandı.

KAYIPLAR Özellikle çocuk işçiliğinin, yalnızca ekonomik bir sorun değil; aynı zamanda toplumsal vicdanı yaralayan, telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açabilen bir insan hakları meselesi olduğuna da işaret eden Başkan Deniz, "Bu ve benzeri durumlar, çalışma hayatına ilişkin sorumlulukların daha güçlü bir şekilde ele alınmasını zorunlu kılmaktadır" dedi.

HATAY İstanbul'daki Hataylılar'ın bir araya geldiği ASİDER Yönetim Kurulu Başkanı Deniz, açıklamasında şu görüşlere de yer verdi: "Memleketimiz Hatay gibi yeniden yapılanma ve emek yoğun sürecin devam ettiği kentlerde ise çalışma hayatı daha da kritik bir önem taşımaktadır. Bölgedeki kadın ve erkek işçilerin yanı sıra çocukların da korunması, güvenli çalışma koşullarının sağlanması ve sosyal devlet sorumluluğunun eksiksiz yerine getirilmesi, emek politikalarının insan yaşamını merkeze alan bir anlayışla yapılanması gereklidir. ASİDER olarak 1 Mayıs’ta; daha adil, güvenli ve eşitlikçi bir çalışma hayatı talebimizi bir kez daha güçlü şekilde ifade ediyoruz. Bu vesileyle, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü saygıyla kutluyor; adil, güvenli ve insanca bir çalışma düzeni için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

ASİDER Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu'nun eşi olan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ASİDER üyeleriyle fotoğraf çektirip, 1 Mayıs Gününü kutladı.
