Orta Doğu'da emperyalist saldırı, savaş ve işgallere, Suriye'de yaşanan katliamlara, zorla yerinden etme, kadınları kaçırma, köleleştirme ve tecavüze uğramaları karşısında sergilenen sessizlik ve duyarsızlığa karşı, 25 ülkeden kadınlar Antakya'da buluştu, Samandağ'da insan zinciri oluşturdu.

Dünya Kadın Yürüyüşü, Yurttaş Birlikteliği ve Antakya Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu koordinasyonunda düzenlenen Antakya'daki buluşmada, "Orta Doğu'daki işgallere ve emperyalist saldırılara karşı kadın dayanışması" panel ve forum da düzenledi.
Katılımcılar, farklı dillerde attığı sloganlarla dünyaya kadın dayanışmasını duyurdu.
Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu, "Orta Doğu'da emperyal saldırı, savaş ve işgallere, Suriye'de yaşanan katliamlara, kadınları kaçırma, köleleştirme ve tecavüzler karşısında sergilenen duyarsızlığa karşı 25 farklı ülkeden gelen katılımcılarla bir aradaydık. Ülkelerinden getirdikleri topraklarla umudu yeşertmek adına sembolik fidanlarımızı diktik. Acılar aynı adresler farklı. Kadınlar emperyalizminin kölesi olmayacak" açıklamasını yaptı.

Karasu, yaptığı paylaşımda da "25 farklı ülkeden ortak bir amaç için gelen kız kardeşlerimizle Samandağ'da buluştuk. Her dilden atılan sloganlarımızla gerçekleşen yürüyüşümüz Samandağ sahilinde kadın zinciri ile devam etti. Kadın katliamlarına hayır dedik, barış, kardeşlik, özgürlüktü ortak hedef" değerlendirmesine yer verdi.
Türkiye İşçi Partisi Hatay il örgütü kadınları da sosyal iletişim sitesinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda şunlara yer verdi: "Hatay Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında, Dünya Kadın Yürüyüşü-Yurttaş Birlikteliği Platformu - Antakya Kadınlar Birlikte Güçlü platformunun TİP'li Kadınlar bileşeni olarak düzenlenen 'Orta Doğu'da kadın olmak' başlıklı panel Filistin, Fas, Cezayir, Tunus, Irak ve Lübnan'dan gelen konuşmacı kadınlarla gerçekleştirildi. Panel ve forum arasında bu ülkelerden getirilen topraklarla; yabani mersin, zeytin ve defne ağaçları, 'Orta Doğu'ya barış' umudu ve dilekleriyle ekildi. Forumu ise 'Suriye'de yaşanan katliam ve şiddete karşı dayanışmayı örgütlemek' başlığı altında gerçekleşti.
