Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
23 Ekim 2026, Cuma
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Dünya (Ulusal)

Putin'den dünyaya kritik mesaj! Ukrayna ile anlaşmaya hazırız, ateşkes değil barış istiyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile savaşı sona erdirecek bir anlaşmaya hazır olduklarını açıkladı. Geçici ateşkes yerine kalıcı bir barış anlaşması istediklerini belirten Putin, hem Rusya'nın hem de Ukrayna'nın güvenliğinin garanti altına alınması gerektiğini söyledi. Avrupa ile savaşmak istemediklerini vurgulayan Rus lider, ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını da paylaştı.

4 dk okuma 0
Putin'den dünyaya kritik mesaj! Ukrayna ile anlaşmaya hazırız, ateşkes değil barış istiyoruz
Kaynak AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile savaşı sona erdirecek bir anlaşmaya hazır olduklarını açıkladı. Geçici ateşkes yerine kalıcı bir barış anlaşması istediklerini belirten Putin, hem Rusya'nın hem de Ukrayna'nın güvenliğinin garanti altına alınması gerektiğini söyledi. Avrupa ile savaşmak istemediklerini vurgulayan Rus lider, ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını da paylaştı.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Haberlerimizi Google’da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Rusya-Ukrayna savaşında diplomatik çözüm arayışları sürerken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Rossiya devlet televizyonuna konuşan Putin, Ukrayna ile müzakerelere yeniden başlamaya hazır olduklarını belirterek olası bir anlaşmanın geçici ateşkesle sınırlı kalmaması gerektiğini savundu. Avrupa ülkelerine de mesaj gönderen Rus lider, Rusya'nın Avrupa ile savaş hazırlığı içinde olmadığını söyledi.

PUTİN: "ATEŞKES DEĞİL, BARIŞ ANLAŞMASI İSTİYORUZ"

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Ukrayna ile yürütülebilecek müzakerelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Putin, Rusya'nın anlaşmaya açık olduğunu ifade etti.

Kiev yönetimiyle yaşanan sorunların diplomatik yollarla çözülebileceğini savunan Putin, "Biz anlaşmak için bugün de hazırız. Bu ağır, karmaşık durumun çözüm yollarını bulmak ve anlaşmak için hazırız." dedi.

Rus lider, çatışmaların kısa süreliğine durdurulmasının yeterli olmayacağını, nihai bir barış anlaşmasına ulaşılması gerektiğini vurguladı.

Putin'e göre müzakerelerin temel hedeflerinden biri, anlaşmanın ardından hem Rusya'nın hem de Ukrayna'nın güvenliğini sağlayacak koşulların oluşturulması olmalı.

Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ZELENSKİY'NİN TOPRAK AÇIKLAMASINA SERT YANIT

Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin bir röportajında toprak kaybını kabul etmeye hazır olduğuna ilişkin sözlerini de değerlendirdi.

Rusya'nın kontrolü altındaki Ukrayna topraklarını "tarihi Rus toprağı" olarak nitelendiren Putin, bu bölgelerde yaşayan insanların Rusya ile birleşme yönünde oy kullandığını savundu.

Putin, "Burası onların toprağı değil. Burası tarihi Rusya'nın toprağıdır." ifadelerini kullandı.

Rus lider, söz konusu bölgeler için toprak kaybından bahsedilmesini doğru bulmadığını söyledi.

Putin'in açıklamaları, Moskova yönetiminin Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerine ilişkin tutumunu koruduğunu gösterdi. Rusya'nın ilhak iddiaları, Ukrayna ve uluslararası toplumun büyük bölümü tarafından kabul edilmiyor.

"AVRUPA İLE SAVAŞMAK İSTEMİYORUZ"

Avrupa ülkelerinin Rusya'ya yönelik güvenlik politikalarını eleştiren Putin, Moskova'nın Avrupa ile doğrudan bir çatışma hedeflemediğini söyledi.

Avrupa halklarının da Rusya ile savaş istemediğini öne süren Putin, şu ifadeleri kullandı:

Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Bizi duymalarını istiyorum. Biz de savaşmak istemiyoruz. Avrupa ile herhangi bir savaşa hazırlanmıyoruz."

Ukrayna'ya sağlanan askeri ve mali yardımları da eleştiren Rus lider, Avrupa ülkelerinin Kiev yönetimine verdiği desteği sorguladı.

Putin, Ukrayna yönetiminin savaşmayı sürdürmek istemesi halinde bunun kendi tercihi olacağını savundu.

AVRUPA ÜLKELERİNE "SİYASİ ŞİZOFRENİ" ELEŞTİRİSİ

Rusya'nın askeri olarak yenilgiye uğratılabileceği yönündeki değerlendirmelere tepki gösteren Putin, Moskova'ya stratejik yenilgi yaşatılmasının gerçekçi olmadığını ileri sürdü.

Avrupa'da Rusya'nın tehdit olarak gösterilmesini eleştiren Putin, bu yaklaşımı "bir tür siyasi şizofreni" olarak nitelendirdi.

Rus lider, Avrupa ülkelerinin zamanla Rusya ile daha iyi ilişkiler kurmanın önemini anlayacağını umduğunu söyledi.

PUTİN'DEN UKRAYNA YÖNETİMİNE SUÇLAMA

Putin, Ukrayna'daki askerlik uygulamalarına ilişkin de iddialarda bulundu.

Kiev yönetiminin savaşmak istemeyen vatandaşları zorla cepheye gönderdiğini öne süren Putin, bunun Ukrayna ordusundaki motivasyonu olumsuz etkilediğini savundu.

Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Rus lider, Ukrayna'da yaşanan krizin başlangıcından bu yana barışçıl çözüm aradıklarını ileri sürerek Kiev yönetiminin geçmişte anlaşma fırsatlarını değerlendirmediğini iddia etti.

Putin'in bu açıklamaları, Rusya'nın savaşın nedenlerine ve Ukrayna yönetiminin politikalarına ilişkin kendi değerlendirmelerini yansıtıyor.

İlgini Çekebilir

Kubilay Kaan Kundakçı cinayeti davasında tahliye edilmişti! Aleyna Kalaycıoğlu'nun son yaptığı tepki çekti

'Yasak aşk' iddiası! MasterChef Somer Sivrioğlu - Didem Belen aşkı sona ermişti! İmalı paylaşım

TRUMP'IN TEMSİLCİSİYLE GÖRÜŞMESİNİN AYRINTILARINI AÇIKLADI

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile St. Petersburg'da gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin de bilgi verdi.

Witkoff ile üçlü temasların yeniden başlatılması konusunda mutabık kaldıklarını söyleyen Putin, müzakerelerde kalıcı barışın ardından güvenlik garantilerinin ele alınmasının hedeflendiğini belirtti.

Putin, görüşmeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Üçlü temaslarımızı yeniden başlatmaya hazır olduğumuz konusunda anlaştık. Bu müzakerelerin amacı; barış anlaşmalarına varıldıktan sonra Ukrayna'nın ve Rusya'nın güvenliğinin sağlanması meselesini görüşmek olacak."

Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Rus lider, söz konusu görüşmelerin çatışmaların geçici olarak durdurulmasından ziyade nihai barış anlaşmasına odaklanması gerektiğini vurguladı.

AVRUPA'NIN GÜVENLİK MİMARİSİ DE MASADA

Putin, olası müzakerelerin yalnızca Rusya ve Ukrayna arasındaki sorunlarla sınırlı kalmaması gerektiğini ifade etti.

Avrupa'nın genel güvenlik mimarisinin de yeniden değerlendirilmesini önemli bulduğunu söyleyen Rus lider, Witkoff'un bu yöndeki yaklaşımına katıldığını belirtti.

Bununla birlikte Putin, diplomatik çözüm arayışlarına rağmen Rusya'nın kendi hedeflerinden vazgeçmeyeceği mesajını da verdi.

Rusya'nın "özel askeri operasyon" olarak adlandırdığı savaşta belirlediği hedeflere ulaşacağını söyleyen Putin, "Her konuda anlaşmaya varılabilir. Bence anlaşabiliriz, biz bunu kabul ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Putin'in açıklamaları, Rusya'nın müzakerelere açık olduğu mesajını verirken toprak meselesi ve güvenlik garantileri konusundaki anlaşmazlıkların devam ettiğini de ortaya koydu.

Kaynak: CNN Türk – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler