Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
10 Ekim 2026, Cumartesi
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Türkiye (Ulusal)

Fon soruşturmasında Şaban Sevinç ve Mustafa Balcı tutuklandı

Fon soruşturmasında dezenformasyon yaptıkları iddiasıyla savcıya ifade veren Mustafa Balcı ve Şaban Sevinç, 'Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma Suçundan' tutuklandı. İsmail Saymaz ve Murat Ağırel hakkında adli kontrol kararı verildi.

Güncelleme: 1 dk okuma 0
Fon soruşturmasında Şaban Sevinç ve Mustafa Balcı tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasına dair yanıltıcı bilgi paylaşanlar hakkında ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık, soruşturmaya ilişkin yanıltıcı bilgi paylaşanlar hakkında işlem yapılacağını duyurmuştu.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Bu kapsamda, bazı sosyal medya platformları ve dijital mecralarda gerçeği yansıtmayan iddiaların yer aldığı belirtilerek 4 kişi hakkında soruşturma açıldı.

Haklarında gözaltı kararı verilen Mustafa Balcı ve Şaban Sevinç emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcı ifadesini aldığı Balcı ve Sevinç'i tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine gönderdi Hakimlik ''Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma Suçundan'' tutuklanmalarına karar verdi.

"Şüpheli" sıfatı ile ifadeye çağrılan İsmail Saymaz ve Murat Ağırel de adliyeye gitti. Mahkeme, Ağırel ve Saymaz hakkında adli kontrol kararı verdi.

Fon soruşturmasında 85 kişi tutuklandı

Fon soruşturması kapsamında bugüne kadar 207 kişi hakkında işlem yapıldı, 85 şüpheli tutuklandı.

Geçtiğimiz günlerde eski SPK Başkanı İbrahim Emre Gönül’ün de "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alındı. Başsavcılık, Gönül hakkında soruşturma izni verilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na başvurdu.

Kaynak: TRT Haber – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler