kaynak olarak ekleyin
Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 7. CICA Zirvesi’nde alınan kararlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Laos’un teşkilata 29. üye ülke olarak kabul edilmesinin memnuniyetle karşılandığı belirtilen açıklamada, bu genişlemenin teşkilatın etkinliğini güçlendireceğine olan inanç dile getirildi.
BAKÜ DEKLARASYONU’YLA ORTAK KARARLILIK VURGUSU
Bakanlık, zirvede kabul edilen Bakü Deklarasyonu’na ilişkin, “Üye ülkeler, Asya coğrafyasında bölgesel sahiplenme anlayışını temel alan ortak bir iş birliği ruhuyla, barış, refah ve istikrarı koruma konusundaki kararlılıklarını bir kez daha teyit etmişlerdir” ifadelerini kullandı.
Azerbaycan’ın dönem başkanlığının 2026-2028 dönemini kapsayacak şekilde uzatılmasının da memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, kararın CICA’nın tam teşekküllü bir uluslararası örgüte dönüşüm sürecinde kurumsal devamlılığın sağlanması açısından taşıdığı öneme işaret edildi.
TÜRKİYE’NİN ETKİN KATKISI SÜRECEK
Açıklamada, CICA Genel Sekreteri olarak sergilediği güçlü ve özverili liderlikle teşkilatın uluslararası etkisinin artırılmasına önemli katkılar sağlayan Büyükelçi Kayrat Sarıbay’a teşekkür edildi. Yeni genel sekreter olarak görevlendirilen Büyükelçi Sultan Hacıyev’e ise başarı dileğinde bulunuldu.
Bakanlık, “Türkiye önümüzdeki dönemde de CICA faaliyetlerine etkin katkı sunmaya devam edecektir” mesajını paylaştı.
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.