Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
08 Ekim 2026, Perşembe
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Şehir Haberleri (Yerel)

DEFNE’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARINA DEVAM

1 dk okuma 107
DEFNE’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARINA DEVAM

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), dirençli şehirler vizyonu doğrultusunda il genelinde içme suyu altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarını kararlılıkla sürdürdüğünü duyurdu.

HBB Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) yetkilileri, Defne ilçesinde şebeke kaynaklı sorunların giderilmesi ve vatandaşların daha sağlıklı içme suyuna ulaşması amacıyla “Defne Harbiye İçme Suyu Projesi” kapsamında çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, "7 milyon Euro yatırım bedeline sahip projede Harbiye Mahallesi’nin tamamı ile Gümüşgöze Mahallesi’nin bir bölümünde toplam 80 km uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi inşa ediliyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca 5 bin metreküp kapasiteli içme suyu deposu yapılırken, 10 bin abonenin içme suyu bağlantısı gerçekleştirilecek. Bu arada Harbiye Mahallesi’nde altyapının ilk kurulduğu dönemden bu yana kullanılan eski ve asbestli içme suyu boruları da proje kapsamında yenileniyor" dediler.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

YENİ YATIRIM             Defne ilçesinin içme suyu altyapısını daha güçlü ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla yeni yatırımlarını da sürdürdüğünü açıklamasında yer veren HATSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "28 milyon Euro yatırım bedelli 'Defne İçme Suyu Şebekesi Projesi' çerçevesinde 200 km uzunluğunda yeni içme suyu hattı ile 3 adet yeni su deposunun yapım çalışmalarına çok yakın zamanda başlanacak. Gerçekleştirilen yatırımlarla birlikte Defne ilçesinde içme suyu iletim kapasitesi artırılacağı gibi vatandaşlara da daha sağlıklı, güvenli ve kesintisiz içme suyu temin edilmiş olacak" görüşüne yer verdiler.

Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler