Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) bünyesinde faaliyet gösteren Hatay Bilim Merkezinin yeni eğitim dönemi öğrenci seçme sınavı, Antakya Şehit Süleyman Yılmaz Lisesinde gerçekleştirildi.
Bilim ve teknoloji alanında kendini geliştirmek isteyen öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği HBB Bilim Merkezine yeni eğitim dönemi için 1.100 aday başvuruda bulundu.

Bilimsel düşünme, araştırma ve teknoloji üretme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan eğitim programlarına katılacak öğrencilerin belirlenmesi için yazılı sınav yapıldı. Geleceğin bilim insanları yetiştirilecek sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başarılı olan adaylar, HBB Bilim Merkezinde eğitim alma fırsatını elde etmiş olacak.

Açıldığı ilk yıl 137 öğrencisini mezun eden, ulusal ve uluslararası yarışmalarda 11 robotik kodlama ödülü kazanan HBB Bilim Merkezinde öğrencilere Arduino, Scratch, ahşap modelleme, robotik kodlama, akıl ve zekâ oyunları ile 3D tasarım alanlarında teorik ve uygulamalı eğitimler verildiğini belirten HBB yetkilileri, bilim ve teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini geliştirmelerine katkı sunmayı hedeflediklerini belirterek eni eğitim döneminin tüm adaylar için hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.