Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bir dizi ziyaretlerle birlikte sosyal hizmetler merkezlerinin açılışlarını da katıldı.
Hatay ziyaretinde Bakan Göktaş'a; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, HMKÜ Rektörü Veysel Eren, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mehmet Duruel, AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Yıldırım, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Fatmagül Çalım, Gençlik Kolları Başkanı Behçet Akın eşlik etti.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve sosyal hizmetler merkezlerinin açılışlarını yapmak amacıyla Hatay’a gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Akademik Yıl Açılış Töreni’ne de katıldı.
HMKÜ akademisyenleri ile öğrencilerin katıldığı törende konuşan Bakan Göktaş, akademik yılın hayırlı olması dileğinde bulunarak Hatay’ın farklı kültürlerin aynı sokakta buluştuğu komşuluğun ve dayanışmanın kuşaktan kuşağa aktarıldığı kıymetli bir şehir olduğunu söyledi.
“Bu topraklarda insanı anlamanın ve birlikte yaşamanın köklü bir hafızası var” diyen Bakan Göktaş, bu birliktelik ruhuyla 6 Şubat depremlerinden sonra Hatay’ın yeniden ayağa kalktığına değindi.
Hatay’da okumayı tercih eden üniversite öğrencilerini tebrik eden Bakan Göktaş, “Bu zor zamanlarda öğrencilerimizin yanından ayrılmayan onları yalnız bırakmanın vefalı hocalarımıza da şükranlarımı sunuyorum” dedi.
SORUMLULUK Törende konuşan Vali Masatlı, tarihi boyunca sekiz defa ağır yıkım yaşayan Hatay'ın dokuzuncu ayağa kalkışına tanıklık ettiklerine vurgu yaparak "şehrin yeniden inşasında üniversitemiz bilimsel birikimi, akademisyenleri ve yetiştirdikleri insan kaynaklarıyla önemli sorumluluklar üstlendi" ifadelerini kullandı.
Akademi yıl açılış programında konuşan HMKÜ Rektörü Veysel Eren de, bazı şehirlerin yaşadığı büyük acılarla hatırlanacağını bazılarınsa o acıların içinden yeniden doğma iradesiyle tarihe geçeceğini ve Hatay’ın bu iki gerçeği aynı anda taşıyan kadim bir şehir olduğunu belirtti.
Programda, HMKÜ Rektörü Eren günün anısına Bakan Göktaş'a Türkiye Cumhuriyeti yazılı hat sanatından bir tablo hediye etti. Daha sonra, esnaf ve meslek erbaplarının, ürünlerini ve uzmanlıklarını ihtiyaç sahipleriyle buluşturmasını sağlayan İyilik Var aracı Hatay’dan diğer illere uğurlandı. Bakan Göktaş, geleneksel uğurlama anlamında karavanın arkasından su döktü.
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.