HATAY DÖRTYOL’DA 297 BİN METRE İÇME SUYU HATTI

HATAY DÖRTYOL’DA 297 BİN METRE İÇME SUYU HATTI

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), vatandaşların içme suyuna sağlıklı ve kesintisiz erişimini güçlendirmek amacıyla altyapı çalışmalarını il genelinde sürdürürken, Dörtyol ilçesinde yürütülen İçme Suyu Şebeke İnşaatı projesinde önemli bir aşama kaydedildiği belirtildi.

HBB Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) yetkililerinden yapılan açıklamada; proje kapsamında planlanan 336 bin metrelik hattın 297 bin metresinin tamamlanırken, 13 bin 600 aboneden 10 bin 300’ünün imalatının gerçekleştirildiği ifade edildi.

Yetkililer, "Numune Evler, Fışkılar, Yeşil ve Sanayi mahallelerinde ana hat ve abone imalatları tamamlandı. Çaylı, Ocaklı ve Özerli mahallelerinde ise çalışmalar devam ediyor. Numune Evler, Sanayi ve Çaylı mahallelerinde canlı abone bağlantıları da sürdürülüyor. Bağlantıların tamamlanmasıyla vatandaşlar eski asbest ve sağlıksız boruları terk ederek yeni içme suyu hattına geçiş yapacak. Proje kapsamında ayrıca yolların ve trafik akışının olumsuz etkilenmemesi amacıyla 3 noktada yatay geçiş yapılacak" bilgisini paylaştı.

HATSU yetkilileri ayrıca, çalışmaların tamamlanmasıyla Dörtyol’da yüzde 60-70 seviyelerine ulaşan kayıp-kaçak oranının azaltılmasını hedeflendiğini belirtti.

Image

GÜNEY RÜZGARI YAYINCILIK TANITIM
Tel. : (326) 214 86 49
GSM : (532) 473 31 41
Güllübahçe Mah. Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 28/A-1 Antakya/HATAY

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days