6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında ihya ve inşa çalışmaları devam ederken, bozuk ve çukurlu yollar vatandaşların haklı tepkisine yol açtı.

Antakya Kavaslı mıntıkasında Battı-Çıktı çevresinden başlayarak Ata köprüsüne kadar ki güzergah başta olmak üzere 75 . Yıl Bulvarı, Mezarlık Kompleksi yolların bozuk ve çukurlu olmasından yakınan yurttaşlar bu kez Antakya-Defne Maksim kavşağındaki bozcuk yollardan da şikayetini duyurdu.
Kazılan caddelerin uzun süre kapatılmadığı için yer yer çukurlaşan yolların sürücüleri çileden çıkarttığı gibi kullandıkları araçlara da zarar verdiğini belirtti.
Sözkonusu Maksim kavşağında motosiklet kullanan bir yurttaş, “Maksim parkı önü bir hafta önce kazıldı. Şimdi çukurlar yüzünden geçişimiz aksıyor. İstenirse bir saatte asfaltlanabilir. Depremden sonra bunca çilenin üzerine bu tür sorunları da yaşıyoruz. Bu sabah yolu kullanırken, üstüm başım çamurla kaplandı” şeklinde yakınmalarda bulundu.

Sitemiz editörünü arayan Antakyalı ve Defneli yurttaşlar yerel yöneticileri göreve davet ederek, “Hatay’da çalışmaların devam ettiğini hepimiz görüyor ve yaşıyoruz. Kent içerisindeki bozuk yolları Hatay Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Antakya ve Defne Belediyelerinde çalışanlar görmüyor mu? Araçları zarar görmüyor mu? 6 Şubat’tan beri yorgunuz, bitkiniz, beklentiler içindeyiz. Her türlü yorgunluğa rağmen kentimizi terk etmedik. Ama vatandaşa çektirilen bu eziyetin nedeni ne? Allah rızası için yollarımızı düzeltsinler. Bizi tozdan kurtarsınlar. Lütfen sorunlarımızı yetkililere ulaştırın” dediler.
