Çeşitli incelemelerde bulunmak ve programlara katılmak için Hatay’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın; Hatay’ı, Türkiye Yüzyılı’nın en güçlü kalelerinden biri yapana kadar tek bir an bile durmayacağız” dedi.

Bakan Kurum’un Hatay programına; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Milletvekilleri Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel, Kemal Karahan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Protokolü, Siyasi Partilerin temsilcileri ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.
Antakya’da Kurtuluş Caddesi, Atatürk Caddesi, Kemalpaşa Caddesi ve şehrin ekonomisinin kalbi ve en önemli simgelerinden olan Tarihi Uzun Çarşı’nın çalışmalarını yerinde inceleyen Bakan kurum ve beraberindeki heyet, yetkililerden detaylı bilgi aldı.
Bakan Kurum ziyarette; “Tünelin ucunu görüyoruz. Depremden etkilenen bütün illerimizde son aşamaya geldik. Önümüzdeki ay 350 bininci konutumuzun anahtarlarını teslim edeceğiz. Milletimize ne söz verildiyse fazlasıyla yerine getirebilmek için gece gündüz demeden ilerliyoruz. Milletimizin dualarına nail olabilmek için de var gücümüzle çalışıyoruz” ifadesine yer verdi.

Ziyaretlerinden ardından AFAD Hatay Merkezi’nde “İl Geneli Değerlendirme Toplantısı”na katılan Bakan Kurum, “Hatay’da milletvekillerimiz, valimiz, belediye başkanlarımız, TOKİ Başkanımız ve tüm ilgililerle değerlendirme toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Antakya başta olmak üzere ilçe ilçe son durumu ele alıyoruz. Bugüne kadar 86 bin konut ve iş yerini teslim ettik. 66 binin üzerinde konut, iş yeri ve köy evinin yapımına süratle devam ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız da tarihi yerlerin, tescilli alanların, vakıf eserlerinin restorasyonunu aralıksız bir şekilde yapıyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın; Hatay’ı, Türkiye Yüzyılı’nın en güçlü kalelerinden biri yapana kadar tek bir an bile durmayacağız” dedi.

