Kış mevsiminin yaklaşması üzerine Hatay'da kış mevsiminde alınacak tedbirlerle ilgili toplantı yapıldı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya; Hatay Valisi Mustafa Masatlı başkanlık etti.
Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısına; Vali Masatlı'nın yanı sıra Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri, ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı. Toplantıda, AFAD Hatay İl Müdürü Taner Bayındır, olası tedbirlere yönelik katılımcılara brifing verdi.
Hatay il genelinde kış mevsiminde alınacak tedbirler ile ilgili Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısında, vatandaşların güvenliğinin en üst düzeyde sağlanması; Konteyner Kentler, trafik güvenliği, enerji ve sağlık hizmetleri başta olmak üzere gerekli her alanda kış mevsiminden kaynaklı oluşabilecek üstyapı ve altyapı sorunlarına ilişkin olası aksaklıklar üzerinde duruldu.
Olası sorunların önüne geçmek amacıyla hazırlanan acil eylem planları ve yapılması gereken çalışmaların da ele alınıp gözden geçirildiği toplantıda, Vali Masatlı, tedbirlerin en sağlıklı ve ivedi olarak alınması hususunda ilgili tüm birimleri talimatlandırdı.
