ANADOLU ASLANLARINDAN ZULME TEPKİ

ANADOLU ASLANLARINDAN ZULME TEPKİ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Hatay İl Başkanı Halit Tunç, İsrail’in yardım ve dayanışma amacıyla yola çıkan SUMUD filosuna yönelik saldırısını kınayarak, “Medeniyetler şehri Hatay’dan zulme karşı sesimizi yükseltiyoruz” dedi.

a394388jpeg.jpg

Binlerce yıldır farklı dinlerin, dillerin ve milletlerin barış içinde yaşadığı Hatay'ın insanlığın ortak vicdanının simgelerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Tunç, "Bu topraklarda ezan sesiyle çan sesi, kilise dualarıyla cami duaları aynı gökyüzüne yükselmiş; kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü kültürümüzün temel taşı olmuştur. Ne yazık ki bugün, dünyanın gözleri önünde insanlık onurunu zedeleyen yeni bir zulme tanıklık etmekteyiz. İsrail Devleti’nin SUMUD filosuna uyguladığı saldırı yalnızca uluslararası hukuka değil, insanlığın en temel değerlerine de bir darbedir. Mazlumların ekmeğine, yaralıların ilacına, yoksulların umuduna engel olmak; vicdanı susturmak, merhameti zincire vurmaktır" ifadesini kullandı.

Hatay’dan yükselen bu sesin, sadece bir coğrafyanın değil, bütün insanlığın çığlığı olduğuna da değinen Başkan Tunç, açıklamasında şu görüşlere de yer verdi: "Bizler, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin barış içinde yaşamanın mümkün olduğunu binlerce yıldır kanıtlamış bir şehirden sesleniyoruz. Zulme karşı durmak, adaletin yanında saf tutmak insan olmanın gereğidir. Bu nedenle İsrail’in SUMUD filosuna yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyor; dünya kamuoyunu bu hukuksuzluğa karşı ortak bir ses yükseltmeye davet ediyoruz. Biz inanıyoruz ki barış, adalet ve insanlık onuru eninde sonunda galip gelecektir. Medeniyetler Şehri Hatay’dan, mazlumların yanındayız.” 

Image

GÜNEY RÜZGARI YAYINCILIK TANITIM
Tel. : (326) 214 86 49
GSM : (532) 473 31 41
Güllübahçe Mah. Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 28/A-1 Antakya/HATAY

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days