Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
28 Ekim 2026, Çarşamba
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Gündem (Ulusal)

"Yaşıyor mu bilmiyoruz" Rusya'da askere alınıp Ukrayna'da esir düşen Türk genci için yardım çığlığı

Mardinli Aydoğan ailesi, Rusya-Ukrayna savaşına gönderilen ve 3,5 yıldır kendisinden haber alınamayan çocukları Sabahatin Aydoğan için yardım bekliyor. Ellerindeki fotoğraflardan oğullarının Ukrayna'da esir tutulduğunu öğrendiklerini belirten baba İzzettin Aydoğan, esir takasıyla evladının Türkiye'ye getirilmesini istiyor.

1 dk okuma 0
"Yaşıyor mu bilmiyoruz" Rusya'da askere alınıp Ukrayna'da esir düşen Türk genci için yardım çığlığı
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

Kızıltepe ilçesinde yaşayan İzzettin Aydoğan’ın, çifte vatandaşlığı bulunan oğlu Sabahatin Aydoğan, Rusya’ya gittikten sonra askere alınıp Ukrayna cephesine gönderildi. Oğlunun Ukrayna’da esir düştüğünü öne süren Aydoğan, 3,5 yıldır haber alamadıklarını söyledi. Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleştirilen esir takaslarının kendilerini umutlandırdığını ifade eden Aydoğan, oğlunun akıbetinin belirlenmesi ve evine dönmesi için yetkililerinden yardım istedi.

‘ELİMİZDEKİ FOTOĞRAFLARDAN ESİR DÜŞTÜĞÜNÜ BİLİYORUZ’

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Oğlunun Türkiye ve Rusya vatandaşı olduğunu belirten İzzettin Aydoğan, “Oğlum çifte vatandaş, Türkiye ve Rusya vatandaşı. Rusya'ya gitti, oradan askere gönderdiler. Ukrayna'da esir düşmüş, esir tutuluyor. 3,5 seneden beri oğlumuzdan hiç haber alamıyoruz. Yaşıyor mu, ölmüş mü bilmiyoruz ama elimizdeki fotoğraflardan Ukrayna'da esir düştüğünü biliyoruz. 3,5 senedir Ukrayna'dadır” diye konuştu.

Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

Oğlunun hayatından endişe ettiğini söyleyen Aydoğan, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan ricada bulunuyorum, lütfen oğlumu kurtarın, yalvarıyorum size. Savaş güzel bir şey değil, savaşın sona ermesini istiyoruz. Oğlum çifte vatandaştı, Rusya'ya gitti, oradan askere gönderdiler” dedi.

Gözden Kaçmasın'Pes' dedirten vurgunda dikkat çeken detay: Kiralık sürücü kullanmışlarHaberi görüntüle

Haber Bültenleri ve E-Posta Tercihleri

Türkiye ve dünyadaki en güncel gelişmelerden haberdar olmak için, bültenlerin gönderileceği e-posta adresini girin.

Kaynak: Hürriyet – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler