Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
18 Ekim 2026, Pazar
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Gündem (Ulusal)

Vance 2028 seçimlerinde aday olacak mı?

ABD Başkan Yardımcısı Vance, 2028 başkanlık seçimlerinde aday olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtladı. Buna ilişkin henüz karar vermediğini söyleyen Vance, bu konuyu değerlendirmesi gerektiğini söyledi

Güncelleme: 3 dk okuma 0
Vance 2028 seçimlerinde aday olacak mı?
Haberler Dünya ABD Başkan Yardımcısı Vance, 2028 başkanlık seçiminde aday olacak mı?

ABD Başkan Yardımcısı Vance, 2028 başkanlık seçimlerinde aday olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtladı. Buna ilişkin henüz karar vermediğini söyleyen Vance, bu konuyu değerlendirmesi gerektiğini söyledi

Anadolu Ajansı
Giriş: 18 Ekim 2026 - 12:58 Güncelleme: 18 Ekim 2026 - 12:58
Google’da haber kaynağınızı Habertürk olarak seçmek için tıklayın
Vance 2028 seçimlerinde aday olacak mı?

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, 2028 başkanlık seçiminde aday olup olmayacağına henüz karar vermediğini, bu konuyu değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

CBS News tarafından düzenlenen programda seçmenlerin sorularını yanıtlayan Vance, siyasi geleceğine, İran'la savaşa, ABD ekonomisine ve göç politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

2028'de başkanlık için yarışmama ihtimali olup olmadığı sorulan Vance, "Elbette (aday olmama) ihtimalim var." dedi.

Vance, önemli yaşam kararlarını erteleme eğiliminde olduğunu belirterek, bu konuyu düşünmesi gerektiğini ifade etti.

Dört küçük çocuğu bulunduğunu hatırlatan Vance, eşi Usha Vance'in siyaseti hiçbir zaman çok sevmediğini ancak kamu hizmetine önem verdiğini dile getirdi.

REKLAM

Vance, ABD ekonomisi hakkında da hayat pahalılığıyla mücadele ve ekonomik toparlanma için zamana ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekerek, ülkedeki ekonomik sorunların tek bir başkanlık döneminde ortaya çıkmadığını savundu.

İran'la savaş nedeniyle yükselen akaryakıt fiyatlarına değinen Vance, Hürmüz Boğazı üzerinden enerji sevkiyatının engellenmesinin küresel enerji arzı açısından ciddi sonuçlar doğurabileceğine işaret ederek, çatışmalar sona erdiğinde benzin fiyatlarının düşeceğini öne sürdü.

- ICE görevlilerinin hataları ve veri merkezlerinin ekonomik etkisi

Vance, ülkedeki göçmenlere yönelik uygulamalarıyla tartışma konusu olan ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) görevlilerinin hata yaptığını kabul ederek, bu durumlarda soruşturma ve disiplin süreçlerinin işletilmesi gerektiğini belirtti.

REKLAM

H-1B çalışma vizesi sahiplerini daha önce "yabancı sözleşmeli hizmetçiler" olarak nitelendiren açıklamalarına ilişkin eleştirilere de yanıt veren Vance, söyleminin kusurlu olduğu noktaların sorumluluğunu üstlendiğini ifade etti.

Trump'ın kişisel ticari çıkarlarını başkanlık görevinin önüne koyup koymadığına ilişkin soruyu yanıtlayan Vance, başkanın yolsuzluğa katıldığına veya buna göz yumduğuna dair herhangi bir kanıt görmediğini söyledi.

Vance, yapay zeka sektöründeki büyümeyle sayıları artan veri merkezlerinin yerel topluluklara ekonomik katkı sağlaması ve konutların elektrik faturalarını artırmaması gerektiğini kaydetti.

REKLAM

Veri merkezlerinden elde edilen ekonomik kazanımların yalnızca teknoloji milyarderlerine gitmemesi, toplumun geneline yayılması gerektiğini vurguladı.

ÖNERİLEN VİDEO

Tartıştığı kişiyi sokakta kovalayıp pompalı tüfekle vurarak öldürdü; o anlar kamerada

ESKİŞEHİR'de Abdülkadir Çelik (21), tartıştığı Muratcan Altun'u (24) pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Olayın ardından evinde yakalanan Çelik gözaltına alınırken, Altun'u kovalayıp ateş ettiği anlar cep telefonuyla kamerasıyla kaydedildi. (DHA)

#ABD
#JD Vance
#haberler
Yazı Boyutu
Küçük Normal Orta Büyük Ekstra Büyük
  • Ana Sayfa
  • Yazı Boyutu
  • Paylaş
    • Kaydet
    • Görüntüle
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
İstanbul'daki sel faciasında son durum!
8 yaşındaki kız çocuğuna şiddet
6 yıllık seri bitecek mi?
Vance 2028 seçimlerinde aday olacak mı?
Ankara-Kayseri arası 1 saat 45 dakikaya düşecek
Parmak iziyle çözülen ilk cinayet!
Soner Olgun son yolculuğuna uğurlanıyor
Şiddetli yağış birçok ilde etkisini sürdürüyor!
"Mağluptur bu yolda galip"
Hamilelik eleştirilerine yanıt verdi
Trump'tan İran açıklaması: Biraz daha uzun kalabiliriz
"Aziz Yıldırım gaza getirmiş"
Tartıştığı Muratcan'ı pompalıyla kovaladı, öldürdü!
İronik bir polemik
Fransa'da sarı yelekliler eylemde
"Tekliflere açığım, para lazım"
Bugün hava nasıl olacak? 25 ilde yağışlar devam: Fırtına ve şiddetli sağanak geliyor!
Yeniden mahkemelik oldular
ABD'de Trump protestosu
Hasarın maliyeti 20 milyar TL olarak tahmin ediliyor
Kaynak: Habertürk – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler