Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
10 Ekim 2026, Cumartesi
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Genel Haberler (Yerel)

TUT: AMACIMIZ TÜM RENKLERİ KORUMAK

Hatay Barosu genel kurulunda ikinci dönem için sandık başına giden meslektaşlarına görüşlerini aktaran Baro Başkanı Av. Hatay Tut, Hatay'ı sembolize eden ve farklı renkleri içinde barındıran mozaik yapısını Hatay Barosu'nda yaşatmak amacıyla farklı görüşlerden yönetim listesi oluşturduklarını söyledi.

Güncelleme: 2 dk okuma 6
TUT: AMACIMIZ TÜM RENKLERİ KORUMAK

Hatay Barosu’nun olağan genel kurulunda konuşan Baro Başkanı Hatay Tut, medeniyetler şehri Hatay’ın mozaik yapısına uygun, tüm farklı görüşleri kapsayan bir yönetim oluşturduklarını ifade ederek, ikinci döneme talip olduğunu aktardı.

10 Ekim 2026 Cumartesi günü saat 10.00'da Hatay Bahçeşehir Koleji'nde gerçekleşen genel kurul toplantısında, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları ve yapmak istedikleri çalışmaları meslektaşlarıyla paylaşan Başkan Av. Tut, Türkiye Barolar Birliği ile yaptıkları görüşmeler sonucunda Hatay Barosuna modern hizmet binası ile İskenderun’a da farklı bir proje arayışı için söz aldıklarını ifade etti.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Av. İbrahim Ersuz'un divan başkanlığı yaptığı genel kurulda yapacakları çalışmalara da değinen Başkan Hatay Tut, “TBB Başkanımızın özel olarak İskenderun’a gelmesi, gösterilen ilginin bir ifadesidir. TBB bu bağlamda, İskenderun’da TBB’ye ait iki daire karşılığında Adliye binası yakınında yer arayışı içerisindedir. Bu arada Hatay Barosu hizmet binası için de söz aldık. Baromuzun kendi mülkiyetindeki arsada yapmayı tasarladığımız hizmet binasında; konferans salonu, lokal, arabuluculuk görüşmelerinin yapılacağı alanlar, restoran ve kalıcı gelir sağlayacak iktisadi işletmeler düşünüyoruz” ifadesinde bulundu.

Baro Başkanı Tut ayrıca, sürekli seçimle boğuşmayı giderecek iki yılda bir kuralın değiştirilmesini önerirken, ikinci döneme talip olduklarını söyledi.

Medeniyetler şehri olan Hatay’da tüm renkleri bir arada toplayan mozaik yapısını ve kardeşlik ilkelerini Hatay Barosu olarak yaşatmak üzere yönetimin de farklı kesimlerinden oluşturarak, samimi bir şekilde hayata geçirmek istediklerine değinen Başkan Tut, konuşmasını sonlandırması üzerine ayakta alkışlandı.

Hatay Barosunun genel kurul görüşmelerinin ardından yeni baro başkanı ve yönetim, denetim, disiplin kurulları ile TBB delegeleri belirlenecek. Mevcut başkan Av. Hatay Tut, beyaz liste ile seçime katılacak.

Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler