Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
29 Ekim 2026, Perşembe
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Gündem (Ulusal)

Türk dünyasının kalbi Ankara'da atıyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve TDT Zirvesi vesilesiyle konuk devlet başkanlarının katılımlarıyla düzenlenecek resmi akşam yemeğinde açıklamalarda bulunuyor.

Güncelleme: 2 dk okuma 0
Türk dünyasının kalbi Ankara'da atıyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Bu salonda seçkin konuklarımız ve ekranları başında bizleri izleyen tüm vatandaşlarımın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadeleyi sevk ve idare eden tüm kadroları, şehitlerimizi, gazilerimizi, Meclis’imizdeki o dönemdeki muhterem mensuplarını rahmetle ve minnetle yad ediyorum.

Gözden kaçmasınCumhurbaşkanı Erdoğan'ın kravatında 'KAAN' detayı... Anıtkabir Özel Defterini imzaladı: Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşıncaya kadar kararlılıkla çalışacağızHaberi Görüntüle

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞMAYA DEVAM EDİYOR"

Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümünü bu yıl çok farklı idrak ediyoruz. Cumhuriyet Bayramını aile meclisimiz olan Türk Devletleri ile kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Teşkilatın 13. Zirvesi nedeniyle bayram coşkumuza ortak olan Kazakistan Cumhurbaşkanına , Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Özbekistan Cumhurbaşkanı, Türkmenistan Cumhurbaşkanı, KKTC Cumhurbaşkanı ve Azerbaycan Dışişleri Bakanına ve heyetlerine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimiz, aziz milletimiz kadar dünyanın mazlum halkları için de umut ışığı olarak doğmuştur. Aradan geçen 103 yılda Cumhuriyetimiz sadece kuruluş ideallerini yerine getirmekle kalmadı gönüllerde de kök saldı. 86 milyonun ortak çatısı olan Türkiye Cumhuriyeti her alanda elde ettiği büyük kazanımlarla başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Millet olarak uğruna ağır bedelleri ödeyerek kurduğumuz Türkiye Cumhuriyetini, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya bir kez daha söz veriyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu idaresi nasıl 103 yıl önce 7 düveli diz çöktürerek bu varanı kurtarmışsa, biz de hedeflerimizle aramıza girmeye çalışanları bertaraf etmeye kararlıyız. Türk Devletlerinin de çok büyük başarılara imza attığını görüyoruz. Türk dünyası olarak geleceğimize beraber yürüyeceğimize, önümüzdeki dönemi Türk asrı yapacağımıza yürekten inanıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun, Türk Cumhuriyetlerinin birliği daim olsun. 

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49
Kaynak: Hürriyet – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler