Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
20 Ekim 2026, Salı
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Gündem (Ulusal)

TBMM'de bütçe maratonu başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 'bütçe' mesaisi başlıyor. 2027 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, yarın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın komisyonda yapacağı sunumla başlayacak. Bir ay sürecek komisyon görüşmelerinin ardından Aralık ayında Genel Kurul gündemine gelecek.

Güncelleme: 1 dk okuma 0
TBMM'de bütçe maratonu başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi 2027 yılı bütçe teklifinin görüşmelerine başlıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yarın bütçenin sunumunu yapacak.

Bütçe görüşmelerinde Meclis'teki ilk durak Plan ve Bütçe komisyonu olacak.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Cevdet Yılmaz'ın sunumunun ardından komisyon üyelerinin hazırlıkları için çalışmalara bir hafta ara verilecek.

Görüşmeler 28 Ekim'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nın bütçesi ile devam edecek.

Bakanlar komisyonda sunum yapacak

Ardından ilk gündem ekonomi olacak. 2 Kasım'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesi ile aynı haftada Ticaret, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Hazine ve Maliye bakanlıklarının bütçeleri ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin 17 bakanı sırayla bütçelerini sunacak.

Komisyonda sırasıyla Adalet, Milli Eğitim, İçişleri, Milli Savunma ve Dışişleri bakanları milletvekillerine bakanlıklarının faaliyetlerini anlatacak.

Görüşmelerde bir önceki yılın Sayıştay raporları da değerlendirilecek. Müzakerelerin bir ayı aşkın sürmesi öngörülüyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki mesainin ardından bütçe görüşmeleri Aralık ayı başından itibaren Genel Kurul'da devam edecek. 

Kaynak: TRT Haber – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler