Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
21 Ekim 2026, Çarşamba
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Dünya (Ulusal)

Sudan'daki saldırı katliama dönüştü: En az 153 ölü

Sudan ile Güney Sudan arasındaki Amiet Pazarı’na insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından en az 153 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Güncelleme: 2 dk okuma 0
Sudan'daki saldırı katliama dönüştü: En az 153 ölü
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

Sudan ile Güney Sudan arasında yer alan Abyei bölgesindeki Amiet Pazarı’na, insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenlendi. Yakıt deposunun vurulması nedeniyle saldırının ardından yangın çıktığı ve çok sayıda kişinin kayıp olduğu bildirildi. Saldırıda en az 153 kişi hayatını kaybettiği açıklandı.

Abyei yönetiminin Enformasyon Bakanı Vekili Yohanna Akol Ngor, Associated Press’e (AP) yaptığı açıklamada, yangın nedeniyle bazı cenazelerin ağır biçimde yandığını ve kayıp kişilere ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Ngor, saldırıya ilişkin "Korkunç ve şok edici bir durum" ifadesini kullandı.

AP'de yer alan haberde, hedef alınan noktanın geçmişte Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) tarafından yakıt ikmali amacıyla kullanıldığı kaydedildi.

Sudanlı üst düzey bir askeri yetkili, Güney Sudan’dan gelerek RSF’ye yakıt taşıdığı öne sürülen tankerleri hedef aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, hayatını kaybedenlerin RSF mensupları ve yakıt kaçakçılığıyla bağlantılı kişiler olduğunu iddia etti ve "Biz sivilleri hedef almıyoruz" dedi.

Yetkili, saldırının Güney Sudan sınırındaki askerden arındırılmış bölgenin dışında gerçekleştiğini belirtti.

BM SALDIRILARI KINADI: SİVİL KAYIPLAR ARTIYOR

BM Genel Sekreteri, Amiet Pazarı ve Todach çevresinde düzenlenen İHA saldırılarını kınadı. BM Genel Sekreterliği Sözcüsü Stéphane Dujarric’in açıklamasında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği, birçok kişinin yaralandığı ve bazı kişilerden haber alınamadığı bildirildi.

BM, saldırıları kimin gerçekleştirdiğine ilişkin açıklamasında herhangi bir tarafı sorumlu tutmadı. Abyei Geçici Güvenlik Gücü (UNISFA) ise kayıp kişileri belirlemek için çalışmaların sürdüğünü ve bu süreçte can kaybının artabileceğini duyurdu.

UNISFA, bölgeye sağlık personeli, itfaiye ekipleri ve acil müdahale birlikleri sevk etti. Ekipler, yaralılara müdahale etmek, tahliye çalışmalarına destek vermek ve yangının yayılmasını önlemek için çalışmalarını sürdürdü.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) da 20’den fazla yaralının Ameth Bek Hastanesi’ne getirildiğini açıkladı. MSF ekiplerinin Güney Sudan Sağlık Bakanlığı personeliyle birlikte yürüttüğü çalışmalarda, ağır yanıklar nedeniyle tedaviye ihtiyaç duyan hastaların da bulunduğu belirtildi.

Gözden KaçmasınRum Yönetimi haddini yine aştı: 'Mağusa AB'ye, Kapalı Maraş BM'ye devredilsin' önerisi! Erhürman'dan sert tepkiHaberi görüntüle
Kaynak: Hürriyet – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler