Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
09 Ekim 2026, Cuma
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Dünya (Ulusal)

Meksika'daki hapishanede dehşet: Ziyaret saatinde cehennemi yaşadılar

Meksika'nın Sinaloa eyaletindeki hapishanede ziyaret saatlerinde çıkan isyan kanlı bitti. Ateşli silahların kullanıldığı olayda 9 mahkum ve bir mahkum yakını hayatını kaybederken, 16 mahkum yaralandı.

Güncelleme: 1 dk okuma 0
Meksika'daki hapishanede dehşet: Ziyaret saatinde cehennemi yaşadılar
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

Meksika'nın Sinaloa eyaletindeki bir hapishanede görüş saatlerinde çıkan isyanda 10 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Yetkililer, Ulusal Muhafızların müdahale ettiği olayın ardından cezaevindeki durumun kontrol altına alındığını açıkladı.

MAZATLAN'DAKİ HAPİSHANEDE SİLAHLI İSYAN

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Sinaloa Kamu Güvenliği Sekreterliği, Mazatlan kentindeki hapishanede görüş saatlerinde ayaklanma çıktığını duyurdu. Yapılan açıklamada, olayda 9 mahkum ile bir mahkum yakınının hayatını kaybettiği, yaralanan 16 mahkumun ise hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.

Yerel basında çıkan haberlerde, ayaklanma sırasında mahkumların ateşli silah kullandığı öne sürüldü. Ancak olayın nasıl başladığına ve şiddetin hangi koşullarda tırmandığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

1800 MAHKUMUN BULUNDUĞU CEZAEVİNDE DURUM KONTROL ALTINDA

Meksika Federal Güvenlik Kabinesi, Ulusal Muhafızların hapishanedeki olaylara müdahale ettiğini bildirdi. Yaklaşık 1800 mahkumun bulunduğu cezaevinde durumun "kontrol altına alındığı" açıklandı.

MEKSİKA CEZAEVLERİNDE ŞİDDET SORUNU

Meksika'daki cezaevlerinde aşırı mahkum yoğunluğu ve uyuşturucu çetelerinin etkisi, şiddet olaylarının başlıca nedenleri arasında gösteriliyor. Ülkedeki bazı cezaevlerinde kapasitenin üzerinde mahkum barındırılması, güvenlik sorunlarını daha da ağırlaştırıyor.

Gözden KaçmasınAskeri üs yangını sonrası çarpıcı iddia: Yunan ordusunda 'omerta' çağrısı! 'Donanmaya büyük darbe vurdu'Haberi görüntüle
Gözden KaçmasınKurşuna dizileceği bildirilmişti: ABD'de 'halka açık' infazHaberi görüntüle
Kaynak: Hürriyet – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler