Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
04 Ekim 2026, Pazar
Reklam
Vefat Edenler
Dünya (Ulusal)

İran, diplomatlarının ABD'den sınır dışı edildiği iddiasını yalanladı

New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılan iki İranlı diplomatın sınır dışı edildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, "ABD'nin çaresizlikten yalan söylediğini öne sürdü. Arakçi, diplomatların ABD tarafından ülkeden ayrılmaları istenen sürede ayrılmadıkları iddiasının doğru olmadığını kaydetti.

Güncelleme: 1 dk okuma 0
İran, diplomatlarının ABD'den sınır dışı edildiği iddiasını yalanladı
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

Arakçi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD merkezli haber platformu Axios'un, BM Genel Kurulu'nun ardından iki İranlı diplomattan ABD'yi terk etmelerinin istendiğine ilişkin haberine tepki gösterdi.

Haberi yalanlayan Arakçi, "Daha erken ayrılan biri hariç BM Genel Kurulu'na katılan tüm İranlı diplomatlar, planlandığı gibi (ABD'den) ayrıldı. Sahte diplomat 'sınır dışı edilmesiyle' övünmek, herhangi bir diplomatik misyonun başı (ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio) için uygun değildir. Bu tutum çaresizlik ve yenilgi kokuyor ve BM'nin ev sahibi ülke olarak üstlendiği yükümlülüklerle bağdaşmıyor." ifadelerini kullandı.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

ABD merkezli haber platformu Axios, ismi açıklanmayan ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, New York'taki BM Genel Kurulu'na katılan İran heyetinin iki üyesinin, ABD'den ayrılmaları istenen sürede ülkeden ayrılmadıkları tespit edilince Dışişleri Bakanı Rubio'nun talimatıyla ABD'den gönderildiğini öne sürmüştü.

Gözden KaçmasınABD basınından gündemi sarsacak iddia: Trump savaş için tarih verdi! İran'dan Hürmüz Boğazı'nın açılması için 7 şartHaberi görüntüle
Gözden KaçmasınEski İsrail Başbakanı Barak, Netanyahu'nun kanlı planını anlattı: Seçimi erteletmek için savaş çıkaracakHaberi görüntüle
Kaynak: Hürriyet – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler