Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
04 Ekim 2026, Pazar
Reklam
Vefat Edenler
Dünya (Ulusal)

Cezayir'den 'darbe' açıklaması: Savaş uçakları gönderdik

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, ağustosta Nijer’in başkenti Niamey’de yaşanan darbe girişiminin ardından ülkeye savaş uçakları gönderdiklerini açıkladı.

Güncelleme: 2 dk okuma 0
Cezayir'den 'darbe' açıklaması: Savaş uçakları gönderdik
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

Cezayir Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Tebbun’un yerel medya kuruluşlarına verdiği röportajdan cuma gecesi bazı bölümler yayımladı.

Cezayir Cumhurbaşkanı, Nijer’deki gelişmeleri ülkesine yönelik "provokasyon" olarak nitelendirdi.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Tebbun, "Bazıları sınırı aştığı için uçaklar gönderildi." dedi.

Nijer Başbakanı Ali Mahamane Lamine Zeine'nin olaylardan kısa süre önce Cezayir’i ziyaret ettiğini ve gece ülkesine döndüğünü hatırlatan Tebbun, ardından darbe girişiminin yaşandığını belirtti.

Tebbun, "Durum açık. Bu bize yönelik bir provokasyondu. Ben de uçak gönderirim. Göze göz, dişe diş." ifadelerini kullandı.

Cezayir Savunma Bakanlığı, 30 Ağustos’ta Nijer makamlarının talebi üzerine 4 "Su-30" savaş uçağının Nijer ordusuna destek amacıyla Niamey’e gönderildiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

Bakanlık, kararın Nijer’de "ülkeyi istikrarsızlaştırma girişimi" olarak nitelendirdiği gelişmelerin ardından alındığını ve savaş uçaklarına bir yakıt ikmal uçağının eşlik ettiğini bildirmişti.

Nijer Savunma Bakanı Salifou Mody de 28-29 Ağustos gecesi bir grup askerin Niamey’deki hava üssündeki bazı askerleri alıkoymaya ve başkentteki stratejik noktalara ateş açmaya çalıştığını açıklamıştı.

Mody, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle olayların kontrol altına alındığını ve hedef alınan noktalarda kontrolün aşamalı olarak yeniden sağlandığını belirtmişti.

Cezayir ile Nijer arasında güvenlik ve askeri alanlarda yakın işbirliği bulunuyor. İki ülke uzun bir kara sınırını paylaşırken Cezayir, Sahel bölgesindeki istikrarı ulusal güvenliği açısından önem taşıyan konular arasında değerlendiriyor.

Nijer Başbakanı Zeine, 26-27 Ağustos’ta üst düzey bir heyetle Cezayir’e çalışma ziyareti gerçekleştirmiş ve Cumhurbaşkanı Tebbun ile görüşmüştü.

Gözden KaçmasınGizli planı ifşa oldu: Eski başbakandan Netanyahu'yu kızdıracak sözlerHaberi görüntüle
Kaynak: Hürriyet – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler