Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
28 Ekim 2026, Çarşamba
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Gündem (Ulusal)

Bütçede öncelik emekli

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 2027 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2025 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin geneli ile Sayıştay raporlarını görüşmek üzere Komisyon Başkanı Mehmet Muş başkanlığında toplandı. 2027 bütçesinde emeklileri önceliklendirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yapılan çalışmaya ilişkin detayları anlattı.

Güncelleme: 2 dk okuma 0
Bütçede öncelik emekli
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

Yılmaz, 2027 bütçesinde emeklileri önceliklendirdiklerini belirterek, “Bu sadece asgari emeklilerle ilgili bir çalışma değil, daha genel anlamda emeklilerimize dönük bir çalışma. Burada alternatifler üzerinde ilgili tüm kurumlarımızla teknik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Henüz tamamlamış değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da beyanında vurguladığı üzere hakkaniyeti, adaleti gözeten bir yaklaşım içinde emeklilerimizin daha iyi koşullara kavuşması yönünde tüm gayretimizi sarf edeceğiz. İmkânlarımızı bu yönde kullanacağız. Ama bunun alternatifleri var. Teknik bir takım çalışmalar devam ediyor. Çok titiz bir çalışma sonrasında detaylı bir şekilde zaten Meclisimizin gündemine bu çalışmalar getirilecek.”

Gözden KaçmasınDostları birer birer masadan eksilirkenHaberi görüntüle

NAKDİ VARLIKLARI VAR

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Yılmaz, fon tasfiye sürecinde olağanüstü tasfiye ile ilgili 1 milyon liraya kadar ödemelerin cuma günü itibariyle İş Bankası ve Ziraat Bankası kanalıyla başlayacağını açıkladı En düşükten başlayıp en yükseğe doğru gidileceğini belirten Yılmaz şöyle devam etti: “Üç kaynaktan finanse edilecek. Birincisi; bu fonlarda kalan tutarlar var. Kendi varlıkları var, nakdi varlıklar var veya nitekim hisseler var. Başka değerleri var. İkincisi bu geri ödemelerden, faiz kâr elde etmiş olanlardan veya haksız kazanç elde etmiş olanlardan geri kazanılan. Onun da içini gün itibariyle söyleyebilirim size. Gün itibariyle 11 milyar lira bir geri ödeme söz konusu. Ama bu hızla yine artacaktır diye bekliyoruz. Oradan gelen kaynaklar da yine eğer bir fonla ilgiliyse o fona, değilse genel bir hesabımız var, oraya gelecek. SPK’nın belirlediği kriterlere göre onlara dağılımı yapılmış olacak. İkinci kaynağımız bu. Yani geri alınan kaynaklarla ödenecek. Üçüncüsü de varlıkları var bu yargı sürecinde olan kişilerin, tdbir kararı konmuş, varlıkları var, gayrimenkulleri var. Bunlar da TMSF’ye devrediliyor. TMSF de bunları sizin de onayladığınız, Meclisimizin onayladığı kanunla çok daha hızlı bir şekilde likit bir varlığa dönüştürme yetkisi verdi bu kanunla. O çerçevede TMSF de üzerine düşeni yapıp oradan da yine bu fonlara, yatırımcılara ödemeleri yapacağız.”

Gözden KaçmasınEmekli zammı ne kadar olacakHaberi görüntüle

Haber Bültenleri ve E-Posta Tercihleri

Türkiye ve dünyadaki en güncel gelişmelerden haberdar olmak için, bültenlerin gönderileceği e-posta adresini girin.

Kaynak: Hürriyet – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler