kaynak olarak ekleyin
Arnavutluk medyası, 13 Eylül'de üniversite öğrencilerinin eğitim koşullarının iyileştirilmesi talebiyle başlattığı ancak kısa sürede ülke geneline yayılan gösterilerin 7'nci gününde polis ve eylemcilerin karşı karşıya geldiğini belirtti.
Başkent Tiran'daki Temyiz Mahkemesi binası önünde toplanan göstericilerin polise taş ve farklı cisimler fırlattığı, camları kırdığı ifade edilirken, polisin de göz yaşartıcı gazla göstericilere müdahale ettiği kaydedildi.
POLİSLERE MOLOTOFLU SALDIRI
Göstericilerin daha sonra İçişleri Bakanlığı binası önüne gelerek, şiddet eylemlerini sürdürdüğü, polislere taş, molotof kokteyli ve farklı cisimler fırlatmaya devam ettiği aktarıldı. Ulusal medya ayrıca, gösterilerde 5 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
Arnavutluk'taki üniversite ve lise öğrencilerinin, başkentin yanı sıra Avlonya, Elbasan ve İşkodra gibi kentlerde de dersleri boykot ederek, caddelerde yürüyüş düzenlediği duyuruldu.
EDİ RAMA'DAN DİYALOG ÇAĞRISI
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ise göstericilerle görüşmeye ve diyaloğa hazır olduklarını, şiddet eylemlerinden uzak durulması gerektiğini dile getirdi.
Daha önceki gösterilerde de eylemciler Tiran'daki Eğitim Bakanlığı binasına ve bölgede bulunan bazı işletmelere molotofkokteyli fırlatarak ufak çaplı yangına yol açmıştı.
Göstericiler bakanlık ve emniyet güçlerine taş fırlatmış, çöp konteynerlerini ateşe vermişti. Bunun üzerine emniyet güçleri, tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanmıştı. Olaylarda bazı göstericilerin yaralandığı açıklanmıştı.
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.