Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
05 Ekim 2026, Pazartesi
Reklam
Vefat Edenler
Gündem (Ulusal)

Arap Koalisyonu Yemen ordusunun harekatına destek sağladı

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, Yemen ordusunun başlattığı harekata destek sağladı. Arap Koalisyonu'ndan yapılan açıklamada, 100 savaş uçağıyla 324 hedefi imha edildiği duyurdu. Öte yandan Yemen ordusu, Babulmendeb ile Taiz'deki Zubab Havalimanı'nın kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı, Husiler ise bunu reddetti

3 dk okuma 0
Arap Koalisyonu Yemen ordusunun harekatına destek sağladı
Haberler Dünya Arap Koalisyonu Yemen ordusunun harekatına destek sağladı: 100 savaş uçağıyla 324 hedef imha edildi

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, Yemen ordusunun başlattığı harekata destek sağladı. Arap Koalisyonu'ndan yapılan açıklamada, 100 savaş uçağıyla 324 hedefi imha edildiği duyurdu. Öte yandan Yemen ordusu, Babulmendeb ile Taiz'deki Zubab Havalimanı'nın kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı, Husiler ise bunu reddetti

AA / Habertürk
Giriş: 05 Ekim 2026 - 12:40 Güncelleme: 05 Ekim 2026 - 12:40
Google’da haber kaynağınızı Habertürk olarak seçmek için tıklayın

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu Sözcüsü Tuğgeneral Turki el-Maliki, Yemen ordusunun İran destekli Husilere karşı başlattığı "Fecr el-Yemen (Yemen Şafağı)" operasyonuna 100 savaş uçağıyla hava desteği sağlandığını ve operasyonun başlangıcından bu yana 324 stratejik hedefin imha edildiğini açıkladı.

Maliki, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, koalisyonun Yemen Silahlı Kuvvetlerine karadaki operasyonlarında 24 saat hava desteği sağladığını belirtti.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Babulmendeb Boğazı'nın hava korumasının sağlandığını ifade eden Maliki, hareket halindeki hedeflere yönelik müdahalenin sürdüğünü kaydetti.

Maliki, "Yemen Şafağı" operasyonunun başlamasıyla birlikte 324 yüksek değerli hedefin imha edildiğini bildirdi.

YEMEN ORDUSU: BABULMENDEB'İN KONTROLÜNÜ ELE GEÇİRDİK

Yemen ordusu, İran destekli Husilere karşı "Fecr el-Yemen (Yemen Şafağı)" operasyonunun başlatıldığını duyurarak, stratejik öneme sahip Babulmendeb ile Taiz'deki Zubab Havalimanı'nın kontrolünün ele geçirildiğini bildirdi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Albay Macid Abdullah en-Nezili, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Husilerin askeri kapasite ve unsurlarını hedef almak amacıyla "Yemen Şafağı" operasyonunun geniş kapsamlı şekilde başlatıldığını duyurdu.

Nezili, hükümet güçlerinin kuşatma manevrası gerçekleştirdiğini, Amalika Güçleri ile Vatan Kalkanı Güçlerinin Babulmendeb'in kontrolünü ele geçirmeyi başardığını ifade etti.

Zubab Havalimanı'nın da hükümet güçlerinin kontrolüne geçtiğini aktaran Nezili, güçlerin Zubab ile Muha arasındaki yolu kestiğini ve güzergah üzerinde ateş kontrolü sağladığını belirtti.

Nezili, Zubab bölgesinde yüzlerce Husi unsurunun kuşatma altında olduğunu ve bu kişilerden güvenlik güçlerine teslim olmalarının istendiğini belirterek, bazı Husi milislerinin kuşatmanın ardından teknelerle deniz yoluyla kaçtığını öne sürdü.

REKLAM

Nezili, "Yemen Şafağı" operasyonunun belirlenen hedeflere ulaşılıncaya kadar kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

HUSİLER BABULMENDEB'İN KONTROLÜNÜ ELİNDE TUTTUKLARINI SAVUNDU

Husilere yakın kaynaklar ise hükümet güçlerinin Babulmendeb'in kontrolünü ele geçirdiği yönündeki açıklamayı doğrulamayarak, bölgenin kontrolünün Husilerde olduğunu savundu.

Yemen'in batısındaki Babulmendeb ve çevresinde tarafların kontrol iddiaları sürerken bölgedeki çatışmaların devam ettiği bildiriliyor.

ÖNERİLEN VİDEO
REKLAM advertisement100
REKLAM advertisement100
#suudi arabistan
#Husiler
#haberler
Yazı Boyutu
Küçük Normal Orta Büyük Ekstra Büyük
  • Ana Sayfa
  • Yazı Boyutu
  • Paylaş
    • Kaydet
    • Görüntüle
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
Eylül enflasyonu açıklandı
Emeklinin enflasyon farkı belli oldu
Kirada tavan zam oranı belli oldu
İstanbul'da 130 suç örgütü çökertildi
Kabuk değişimi istatistiklere yansıdı!
Taksicilerden TOGG çağrısı
İspanya erken seçime gidiyor
İşte A Milli Takım'ın muhtemel 11'i!
10 milyonluk araçla kaçtı, uykuda yakalandı
Güzide Duran eski eşi Adnan Aksoy'a sert sözler
Vahşet! Cezaevinden izinli çıkıp babasını öldürdü!
ABD'de infaz skandalı
9'uncu kez ameliyat oldu
Bu defa battı
20 yaşındaki Yasin'e 13 bıçak!
Hakem Yasin Kol adliyeye sevk edildi!
Takıntısını bisiklette de gösterdi
Yıllarca cinayet çözdü, şimdi kayıp yeğenin peşinde!
5-11 Ekim haftalık burç yorumları
Türkiye'nin sosyolojik panoraması
Kaynak: Habertürk – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler