Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
05 Kasım 2026, Perşembe
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Dünya (Ulusal)

ABD'nin ilk Müslüman Senatörü Sayed'den Kongre'ye savaş yetkilerini kullanma çağrısı

ABD ara seçimlerinde Michigan'dan ABD Senatörü seçilen Abdul el-Sayed, Kongre'nin savaş yetkilerini kullanması gerektiğini belirtti. Sayed. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran savaşını sona erdirmeye yönelik bir plana sahip olmadığını kaydetti.

Güncelleme: 2 dk okuma 0
ABD'nin ilk Müslüman Senatörü Sayed'den Kongre'ye savaş yetkilerini kullanma çağrısı
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

Abdul el-Sayed, yerel bir kanala verdiği röportajda, Demokratların seçim zaferini ve Trump yönetiminin politikalarını değerlendirdi. Eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde imzalanan nükleer anlaşmayla "İran'dan kaynaklanan nükleer tehdidin" kontrol altına alındığını dile getiren Sayed, Trump'ın anlaşmadan çekildiğini ve ikinci başkanlık döneminde ülkeyi savaşa sürüklediğini ifade etti.

Sayed, ABD'lilerin savaşın bedelini artan akaryakıt ve gıda fiyatlarının yanı sıra vergiler ve askerlerin karşı karşıya kaldığı risklerle ödediğini vurgulayarak, "Trump bu işi bitirmek istediğini söylüyor ama aslında bunu bitirmek için bir planı yok." diye konuştu.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49
Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

TRUMP'I SORUMLU TUTACAK YASA ÇAĞRISI

Savaş ilan etme yetkisinin Kongreye ait olduğunu hatırlatan El-Sayed, "Demokratik çoğunluğumuz altında, Trump'ı anayasal yetkileri dışında savaş başlatmaya teşebbüs ettiği için sorumlu tutan bir savaş yetkisi kararı kabul etmek bizim sorumluluğumuzdur." dedi.

Sayed, sağlık hizmetleri, ekonomik sorunlar ve İran savaşının sona erdirilmesinin öncelikleri arasında olduğuna işaret ederek, Trump ile görüşmeye açık olduğunu ancak birçok konuda görüş ayrılığı yaşadıklarını bildirdi.

Sunucunun İslamofobi ve toplumsal kutuplaşmaya ilişkin sorularını yanıtlayan Sayed, "Harika bir anayasa altında yaşıyoruz ve bu anayasa, bize istediğimiz şekilde dua etme hakkını garanti ediyor. Ben Müslümanım. Bu, seçim kampanyasında bir mesele haline getirildi. Ama seçim kampanyasında bunun bir önemi olmamalı." yorumunu yaptı.

Gözden KaçmasınABD'de ara seçimlerin ardından İsrail hedefte: Başkan Yardımcısı Vance'ten ilişkilerde değişim çağrısıHaberi görüntüle
Gözden KaçmasınSeçmen Trump’a cezayı kesti… ABD’de sandıktan mavi tsunami çıktıHaberi görüntüle
Kaynak: Hürriyet – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler