Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
28 Ekim 2026, Çarşamba
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Dünya (Ulusal)

Ürdün'den Suriye'deki DEAŞ unsurlarına yönelik saldırıya ilişkin açıklama

Ürdün yönetimi, Suriye'de terör örgütü DEAŞ mevzilerinin vurulduğu saldırıda yaşanan sivil kayıplardan üzüntü duyduğunu bildirdi. Kerek'teki kilise saldırısına yapılan misillemenin sabırlarının taşmasının bir sonucu olduğunu duyuran Ürdün hükümeti, Suriye halkı ve devletine büyük saygı duyduklarını kaydetti.

Güncelleme: 2 dk okuma 0
Ürdün'den Suriye'deki DEAŞ unsurlarına yönelik saldırıya ilişkin açıklama
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

Ürdün İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumeni, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, Suriye'ye yönelik düzenlenen hava saldırısına ilişkin açıklamalar yaptı. Hava harekatının, terör örgütlerinin hareketliliği ve ulusal güvenliğimizi hedef alması karşısında Ürdün'ün sabrının taşması üzerine gerçekleştirildiğini ifade eden Mumeni, sahadaki istihbarat bilgilerinin doğrulanmasının ardından bölgedeki terör örgütü DEAŞ unsurlarını hedef aldıklarını vurguladı.

Mumeni, Suriye'nin güneyine düzenlenen saldırıda terör örgütü DEAŞ'ın 20 unsurunun öldürüldüğünü ve "büyük bir silah deposunun imha edilmesiyle" örgüte ağır hasar verdiklerini kaydetti.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Sivillerin bulunduğu yönünde bilgi bulunan yerleri hedef almaktan kaçındıklarını ve bu konunun Suriye makamları ile takip edildiğini dile getiren Mumeni, "Sivil kayıplardan dolayı üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>
Gözden KaçmasınABD Venezuela'dan yeni seçim talep ettiHaberi görüntüle

'İKİ DEVLET ARASINDA KOORDİNASYON SÜRÜYOR' 

Suriye halkına ve devletine büyük saygı duyduklarını vurgulayan Mumeni, iki ülke arasında terör, silah ve uyuşturucu kaçakçılığına karşı uzun yıllardan bu yana devam eden kurumsal bir koordinasyon olduğuna işaret etti. Mumeni, Suriye'nin toprak bütünlüğü ile istikrarının sağlanması ve özellikle Suriye'nin güneyine yönelik "dış emellerin" bertaraf edilmesi amacıyla uluslararası taraflarla koordinasyon halinde olduklarının altını çizdi.

Ürdün'de 23 Ekim'de Kerek vilayetinin güneyindeki Hamud Kilisesi'ndeki cenazeye katılanları hedef alan silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 25 kişi yaralanmıştı.

Ürdün Silahlı Kuvvetleri, 26 Ekim'de kilise saldırısına misilleme kapsamında Suriye'nin güneyindeki "terör örgütü" hedeflerine yönelik hava harekatı düzenlediğini açıklamıştı. Suriye, Ürdün'ün Dera kırsalında çeşitli noktalara düzenlediği hava saldırılarında aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu 5 sivilin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Gözden KaçmasınÜrdün’den Suriye’ye saldırı: 5 ölü, 2 yaralıHaberi görüntüle
Kaynak: Hürriyet – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler