Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
26 Ekim 2026, Pazartesi
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Gündem (Ulusal)

Köyde genç kalmayınca tedbirini aldı: Yaşlı çift hayattayken mezarlarını hazırlattı

Adıyaman'da 9 çocuğu gurbette olan 85 yaşındaki çiftçi, yaklaşan kış öncesi köylülerin kar ve çamurda zorluk çekmemesi için eşi ve kendisinin mezar yerini şimdiden kazdırdı. Yaşlı adamın "Önümüz çetin kış, kimse bizim yüzümüzden zahmet çekmesin" diyerek aldığı tedbir köyde yankı uyandırdı.

Güncelleme: 2 dk okuma 0
Köyde genç kalmayınca tedbirini aldı: Yaşlı çift hayattayken mezarlarını hazırlattı
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

İlçeye bağlı Sofyan köyünde çiftçilikle geçimini sağlayan Ali ile Naciye Karateke (78) çifti, kendileri için mezar kazdırma kararı aldı. Ali Karateke, iş makinesi çağırarak köy mezarlığında eşi ve kendisi için mezar kazdırdı.

Ali Karateke, 9 çocuğu bulunduğunu, hepsinin çalışmak için farklı illere taşındığını ve yalnız kaldıklarını belirtti. Öldükten sonra kimseye yük olmak istemediğini ifade eden Karateke, “Rabb’im yaşarken kimsenin eline düşürmesin. Bir ayağımız burada, bir ayağımız öbür tarafta. Yaşımız ilerledi, önümüzde de uzun ve çetin bir kış var. Köyümüzde genç kalmadı. Allah korusun, kışın birimize bir şey olursa insanlar karın, çamurun içinde mezar kazmak zorunda kalmasın diye şimdiden tedbirimizi aldık. Mezarlarımızı kazdırdık Allah'a çok şükür. Kimse bizim yüzümüzden zorluk çekmesin” dedi.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49
Haberin Devamı
class='medyanet-inline-adv'>

'ALİ AMCA İNCE DÜŞÜNMÜŞ'

Köy sakinlerinden Selahattin Güvenç ise “Şimdiden tedbir alarak mezarlarını hazırlatıyor. Allah razı olsun kendisinden, ince düşünmüş” diye konuştu.

Köylülerden İsmail Taşdemir ise “Ali amca sürekli, ‘Kimse benim yüzümden zahmet çekmesin, önümüz kar, kış’ diyor. O nedenle mezarlarını şimdiden hazırlatmayı uygun görmüş. Tabii ki hayatın ve ölümün sahibi Allah'tır. Bugün kazılan o kabirlerin kime nasip olacağını da ancak Allah bilir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan mezarlıkta çalışan iş makinesini gören bazı vatandaşlar, ilk anda köyde bir kişinin hayatını kaybettiğini düşündü. Ancak mezarlığa geldiklerinde durumun farklı olduğunu öğrenen vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.

Gözden KaçmasınZonguldak'taki maden faciasında babasını kaybetmişti: Acılı evladın paylaşımı yürekleri burktu! '‘Kalk, burası bizim evimiz değil'Haberi görüntüle

Haber Bültenleri ve E-Posta Tercihleri

Türkiye ve dünyadaki en güncel gelişmelerden haberdar olmak için, bültenlerin gönderileceği e-posta adresini girin.

Kaynak: Hürriyet – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler