Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
30 Ekim 2026, Cuma
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Ekonomi (Ulusal)

"İzmir'i tüm afetlere dirençli hale getireceğiz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası tamamlanan afet konutları ve kentte yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili görüntüler paylaşarak, "Vatandaşlarımızın da desteğiyle dönüşümü hızlandıracak, İzmir'i tüm afetlere dirençli hale getireceğiz" dedi

Güncelleme: 4 dk okuma 0
"İzmir'i tüm afetlere dirençli hale getireceğiz"
Haberler Ekonomi Emlak Bakan Kurum: İzmir'i tüm afetlere dirençli hale getireceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası tamamlanan afet konutları ve kentte yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili görüntüler paylaşarak, "Vatandaşlarımızın da desteğiyle dönüşümü hızlandıracak, İzmir'i tüm afetlere dirençli hale getireceğiz" dedi

AA / Habertürk
Giriş: 30 Ekim 2026 - 13:00 Güncelleme: 30 Ekim 2026 - 13:00
Google’da haber kaynağınızı Habertürk olarak seçmek için tıklayın
"İzmir'i tüm afetlere dirençli hale getireceğiz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımızın da desteğiyle dönüşümü hızlandıracak, İzmir'i tüm afetlere dirençli hale getireceğiz." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde 117 kişi hayatını kaybetti, birçok ev ve iş yeri ağır hasar gördü.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49

Depremin ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) koordinasyonunda başlatılan çalışmalar kapsamında, bir yıl içerisinde afet konutlarının teslimine başlandı.

30 Ekim 2020’de yaşadığımız İzmir Depremi’nin üzerinden 6 yıl geçti.

Hepimizin yüreğinde iz bırakan bu acının ardından vakit kaybetmeden hem afet konutlarımızı inşa ettik hem de depremden en çok etkilenen Bayraklı’da kentsel dönüşümle kardeşlerimizi güvenli yuvalarına… pic.twitter.com/EFpGFbHtLT

— Murat KURUM (@murat_kurum) October 30, 2026

Diğer taraftan da deprem bölgesinde yer alan İzmir'in kentsel dönüşümü için kapsamlı çalışmalar yürütüldü. Depremden en çok etkilenen ilçelerden Bayraklı'da zemin etütlerinin ardından sağlam zeminli bölgeler tespit edildi. Depreme dayanıklı konutlar inşa etmek için bu bölgeler rezerv yapı alanı ilan edildi.

REKLAM

Bu kapsamda TOKİ ve Emlak Konut GYO eliyle örnek bir kentsel dönüşüm çalışması hayata geçirildi. İlçeye bağlı Bayraklı, Osmangazi ve Mansuroğlu mahallelerinde toplam 5 bin 592 bağımsız bölüm tamamlandı. 995 bağımsız bölümün inşası ise sürüyor.

"Kardeşlerimizi güvenli yuvalarına kavuşturduk"

Bakan Kurum, NSosyal hesabındaki paylaşımında, 30 Ekim 2020'de yaşanan İzmir depreminin üzerinden 6 yıl geçtiğini belirtti.

Paylaşımında kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen konutlara ve buraya yerleşen vatandaşların açıklamalarına yer veren Kurum, şunları kaydetti:

"Hepimizin yüreğinde iz bırakan bu acının ardından vakit kaybetmeden hem afet konutlarımızı inşa ettik hem de depremden en çok etkilenen Bayraklı'da kentsel dönüşümle kardeşlerimizi güvenli yuvalarına kavuşturduk. Vatandaşlarımızın da desteğiyle dönüşümü hızlandıracak, İzmir'i tüm afetlere dirençli hale getireceğiz."

REKLAM

Görüntülerde yer alan Mehmet Dayıca, depremde hasar gören binalarının kentsel dönüşüm kapsamında yenilendiğini, 5 Mayıs 2024'te başlayan inşaatın 19 Mayıs 2025'te tamamlanarak konutlarının teslim edildiğini anlattı.

Tuncay Yılmaz ise yeni konutlarında kendilerini güvende hissettiklerini, artık deprem sırasında eskisi kadar endişe yaşamadıklarını ve güvenli bir evde oturmaktan memnun olduklarını söyledi.

Bölge sakinlerinden Havva Şahin de depremde zor zamanlar yaşadıklarını belirtti.

Yeni evlerine taşınmalarının ardından daha mutlu olduğunu dile getiren Şahin, "Kötü günler atlattık, artık güzel günler olacağını umut ediyorum." dedi.

ÖNERİLEN VİDEO

Faruk Aksoy ile Ana Haber Bülteni - 28 Ekim 2026

Güncel haber bültenimizde dana sucuktan domuz eti çıktığına dair ortaya çıkan bulgular, Maltepe'de hak sahiplerine teslim edilen konutlar ve Haluk Levent'in borcuyla ilgili son gelişmeler detaylıca inceleniyor. İzleyiciler, gıda güvenliği ve sosyal gündemdeki bu kritik başlıkların perde arkasını öğr... Güncel haber bültenimizde dana sucuktan domuz eti çıktığına dair ortaya çıkan bulgular, Maltepe'de hak sahiplerine teslim edilen konutlar ve Haluk Levent'in borcuyla ilgili son gelişmeler detaylıca inceleniyor. İzleyiciler, gıda güvenliği ve sosyal gündemdeki bu kritik başlıkların perde arkasını öğrenme fırsatı buluyor.Programın devamında Cumhuriyet Halk Partisi'nin erken seçim çağrıları ve ABD Başkanı Trump'ın Venezuela üzerine yaptığı açıklamalar değerlendiriliyor. Siyasi kulislerdeki hareketliliği ve küresel diplomasideki yansımaları uzman görüşleriyle takip edebilirsiniz.
#İzmir
#Deprem
Yazı Boyutu
Küçük Normal Orta Büyük Ekstra Büyük
  • Ana Sayfa
  • Yazı Boyutu
  • Paylaş
    • Kaydet
    • Görüntüle
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk dünyasında ayrılığa yer yok
6 ilde 35 gözaltı var! Milyonluk klasiklere hurda araç kimliği!
Çip devinde casusluk şüphesi
Yurt dışı seyahatlerinde hem zirve hem dip
Joe Willock için teklif hazırlığı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Türk Dünyası Yüzyılı" mesajı
Kelliğe karşı hap geliştirildi
Alman devi Türkiye'de üretimi değerlendirecek
Okan Buruk'un Konyaspor 11'i
'Kızılcık Şerbeti'nde büyük kavuşma
Lise öğrencilerine AYM'den tazminat kararı
Türk restoranında künefe yaptı
Altın kritik seviyenin altında
Son dilimi isteyen var mı?
Bakan Tekin’den eğitimde yeni dönem mesajları
"Jülide Kural, dayıma evlenme teklifi etti"
Kanlı tapu çetesi liderinin 18 yıllık değişimi
PFDK derbinin faturasını açıkladı!
O an kamerada... 14 yaşındaki kız çocuğuna istismar!
"Mazhar, 'Bunu yaparsan seni boşarım' dedi"
Kaynak: Habertürk – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler