Bu alana reklam verebilirsiniz Sol kule (geniş ekran) · 160×600 px
(326) 214 86 49
Reklam
17 Ekim 2026, Cumartesi
Reklam
Vefat Edenler
Reklam
Gündem (Ulusal)

Ayazağa'da dirençli şehir modeli hayata geçirilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'da yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen bölgelerinden olan Ayazağa'da, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı koordinesinde planlı bir şehircilik faaliyeti yürütecek.

1 dk okuma 0
Ayazağa'da dirençli şehir modeli hayata geçirilecek

İstanbul’da sel felaketinden en çok etkilenen bölgelerden olan Sarıyer İlçesi’ne bağlı Ayazağa Mahallesi’nde incelemelerde bulunan ve mağdur vatandaşların talebini dinleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgede dönüşüm için vatandaşlara Yarısı Bizden desteğiyle ya da TOKİ projesiyle dönüşümü içeren 2 seçenek sundu.

"Bölgede dönüşümü vakit kaybetmeden başlatmak istiyoruz"

Sosyal medya hesabından bölgede yürütülecek dirençli şehir projesine ilişkin paylaşım yapan Bakan Kurum, "Ayazağa'da selin ardından bölgeyi yerinde inceledik, vatandaşlarımızı dinledik. İlk işimiz, selin izlerini hızla silip hayatı bir an önce normale döndürmek. Bir yandan da aynı tabloyu bir daha yaşamamak için kalıcı adımları atacağız. Bunun için de bölgede dönüşümü vakit kaybetmeden başlatmak istiyoruz. Kentsel Dönüşüm Ofisimizi kuracak, talepleri tek tek alacağız. Dönüşümü isteyen vatandaşımızın yanında olacak, destek verecek, süreci birlikte yürüteceğiz. İstanbul için kentsel dönüşüm artık ertelenebilecek bir mesele değildir" dedi.

Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin içi · 640×320 px
(326) 214 86 49
Kaynak: TRT Haber – haberin aslı
Bu haberi paylaşın
Bu alana reklam verebilirsiniz Haber – metin sonu · 728×90 px

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

İlgili Haberler